«Terminator»-skuespilleren som ble guvernør i California er nok fortsatt mest kjent for sine muskelfilmer «Terminator» og «Total Recall». Nå vil guvernøren ha totel recall av skolebøkene i California.

Han insisterer ifølge Times Online på at skolene og lærerne skal henge med i den teknologiske utvikingen samtidig som han vil spare noen hundre millioner kroner for staten California.

– Lærebøkene i papirform er både utdaterte og altfor dyre, mener han.

Starter nå

Og allerede fra august i år er mattematikk og naturfag digitalisert.

– Barna er like komfertable med sine elektroniske hjelpemidler som jeg var med blyanten og fargestiftene mine. Papir-lærebøker er utdaterte, spør dere meg. Vi har drevet og undervist barna våre på samme viset i årevis, sier han til avisen.

Schwarzenegger ønsker å utnytte barnas forhold til teknologi, og gradvis kvitte seg med vanlige lærebøker.

Barna er på nett

– Barne våre får informasjonen sin på internet, og laster det ned på iPod-ene sine. De twitrer og bruker mobiltelefonene sine. Så hvorfor skal Californias elever vandre antikvarisk rundt med tunge, dyre lærebøker?, lurer guvernøren.

California er dermed ifølge avisen den første amerikanske staten som omfavner digitale lærebøker og sverger til maskinene, noe guvernøren mener han kan spare hundrevis av millioner dollar på.