KRISTIANSAND: NRK ser til Sørlandet når de vil ha levert livsynsprogrammer.

Tre søndager på rad i august/september vil statskanalen sende kristne programmer laget i Kristiansand, og de lokale gjestene står i kø.

Hovedgjest i det første programmet blir Eva Flå, bosatt i Kristiansand. Flå fikk i 2005 fikk diagnosen ME, kronisk utmattelsessyndrom.

Livet ble snudd på hodet for familien, men de har ikke gitt opp håpet om at hun skal bli helt frisk igjen, skriver Norea Mediemisjon på sine nettsider.

Andre gjester i programserien er Brit Kari Urdal, også hun bosatt i Kristiansand. Hun forteller om hvordan hun og mannen opplevde det da hun og mannen i 1993 seks uker før termin fikk vite at barnet de ventet hadde et hjerte som ikke var levedyktig.

Sverre Jølstad, tidligere sykehusprest i Kristiansand er gjest i det tredje programmet i serien.

Lokale musikere

Også musikkinnslagene i programmene komme fra sørlendinger. Mette og Roger Sørensen, Kristina Jølstad Moi og Brit Ribe Fjelde, alle bosatt i Kristiansand, skal delta i programmene, skriver Norea Mediemisjon på sine nettsider.

Programmene er spilt inn på Flekkerøy, og er produsert av de to kristiansandsselskapene Norea Mediemisjon og Sanden Media, som begge har tilholdssted på Gimlekollen Mediesenter. Første program sendes søndag 24. august.

NRKs livssynsavdeling har valgt samarbeid med kristiansandsfirmaene også ved tidligere anledninger.