I helgen gikk Gamerscom av stabelen i Køln i Tyskland. Blant de rundt 400 utstillerne på den gigantiske spillmessen var for første gang spillutviklere fra Iran representert. Ifølge BBC var den nasjonale iranske organisasjonen for dataspill på plass med en egen stand. De viste fram spillnyheter fra Iran, og forsøkte å knytte kontakter med vestlige distributører.

Utfordring

I mars lanserte den iranske spillorganisasjonen spillet «Age of Heroes». De iranske spillutviklerne innrømmet imidlertid at sanksjonene fra USA gjør det vanskelig å skaffe investorer til spillene.

– Vi trenger flere investorer. De amerikanske sanksjonene påvirker industrien vår, men de kan ikke stoppe den, uttalte direktøren for Parsan Business Development Solutions, Amir Tarbyatjoui, til BBC .

Spill

De iranske utviklerne viste fram flere ulike typer spill. De som stakk innom standen kunne blant annet se nærmere på et krigsspill med tema fra krigen mellom Iran og Irak og et eventyrspill der du spiller en kvinnelig student i de tidlige fasene av den islamske revolusjonen i Iran. De iranske delegatene var fornøyde med oppholdet i Køln, men avviste at det vil bli aktuelt å delta på E3 Expo i Los Angeles.