TIL KRISTIANSAND: Kim Bodnia (t.v.) skal ha et to-dagers seminar under årets Barnefilmfestival. Her er den danske skuespilleren sammen med Vegar Hoel i filmen "Monstertorsdag". Foto: FILMWEB
KOMMER OGSÅ: Line Verndal vant Amandapris for sin innsats i "Limbo". Den norske skuespilleren skal fortelle om stemmebruk under årets Barnefilmfestival. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SKURK: Kim Bodnia i rollen som Vic i "Tomme Tønner 2". Foto: Morten Holm, Scanpix
ANERKJENT: Kim Bodnia er en populær dansk skuespiller. Her er han og Tomas Villum Jensen i "Gamle menn i nye biler". Foto: FILMWEB

KRISTIANSAND: — Det er stor stas at Kim Bodnia kommer til Kristiansand og Barnefilmfestivalen. Han er en meget erfaren og anerkjent skuespiller og jeg håper både regissører og skuespillere vil ha stor nytte av å delta på seminaret med ham, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn i en pressemelding.

Trekkplaster

Den anerkjente danske skuespilleren, sist sett under krimserien "Broen" på NRK1, blir et ekstra trekkplaster under Barnefilmfestivalens 15-årsjubiluem, som arrangeres fra 24.-28. april.

— Vi er veldig glad for at han kommer. Det er sporty av ham, og jeg ser frem til det, sier Monrad-Krohn til Fædrelandsvennen.

Bodnia, som fyller 47 år i morgen, skal holde et to-dagers seminar under besøket i Kristiansand. Første dagen skal han lære unge skuespillere å ta instruksjon, mens han den andre dagen skal lære regissører hvordan de skal instruere unge mennesker og amatørskuespillere.

— Han har lang erfaring som skuespiller, og har blitt regissert av mange regissører. Det er en spennende erfaring. Samtidig er det interessant å se på regi fra skuespillerens ståsted, sier festivalsjefen.

Kommer kanskje tilbake

Seminaret arrangeres i samarbeid med Sørnorsk filmsenter.

— Er det noe han er god til, så er det akkurat dette. Kim er formidabel med barn og unge. Han lærer dem å oppføre seg foran kamera og ikke å ha kameraskrekk. Han lærer dem å være skuespillere, skryter Kirsten Bonnén Rask.

Den danske lederen av Sørnorsk filmsenter håper også å kunne lokke Bodnia tilbake til Sørlandet ved en senere anledning, slik at hele det voksende filmmiljøet her kan lære noe av den danske skuespillerstjernen.

— Jeg har et ønske om å bruke ham noe utover det han skal gjøre under Barnefilmfestivalen, sier Bonnén Rask.

— Samarbeidet mellom oss og Sørnorsk er enestående. De støtter oss på mange måter, blant annet økonomisk. At både festivalen og filmmiljøet kan vokse på dette setter vi stor pris på, sier Monrad-Krohn.

Flere stjerner

Bodnia er ikke den eneste stjernen som kommer til årets jubileumsutgave av Barnefilmfestivalen. Det er allerede kjent at representanter fra det verdenskjente animasjonsselskapet Aardman Animation kommer. De skal ha et tre-dagers verksted der de vil fokusere på komedie og teamarbeid; hvordan jobber forfatter, regissør og storyboardtegner sammen for å skape best mulig resultat.

Line Verndal kommer også. Den norske skuespilleren, som er kjent fra blant annet tv-serien "Himmelblå" og filmen "Limbo", skal fortelle om dubbing og stemmebruk i animasjonsfilm. Verndal har lånt bort stemmen sin til flere animasjonsfilmer, blant annet "En katt i Paris" som åpnet fjorårets Barnefilmfestival og som får kinopremiere denne våren.

— Hun skal presentere filmen "En katt i Paris". I fjor viste vi orginalversjonen, som ble dubbet i salen på direkten av Trine Kallevig, noe hun klarte utmerket. I år viser vi den dubbede versjonen, og Verndal skal fortelle hvordan man jobber med dubbing, avslutter Monrad-Krohn.