KRISTIANSAND: Einar Øgrey Brandsdal kritiserte torsdag Tori Wrånes og store deler av kunstner-Norge for å bruke skattebetalernes penger på tull og vas. Den profilerte forretningsmannen sa sin ærlige mening om kristiansandskunstnerens livestatue "Will Everland", som ble vist under Festspillene i Bergen tirsdag.

Etter den harde kritikken, har Brandsdal selv fått så ørene har flagret. Netthandel-gründeren, som i 2007 ønsket å reise en Jesus-statue ved Varoddbroa, ble møtt med motbør av blant andre bystyrerepresentant og billedkunstner Cecilie Nissen (V) og Frps Sissel Andersen, som sitter i kulturstyret. Også Fædrelandsvennens kulturredaktør Karen Kristine Blågestad har gitt Brandsdals kunstforståelse det glatte lag.

I dag har "kunstkritikeren" om ikke lagt seg paddeflat, så i hvert fall gått ned i knestående. På sin Facebook-profil skriver han blant annet følgende:

"Det er bare å beklage min kritikk av kunst i Norge. Jeg burde ha tellet til 10 før jeg kritiserte Norsk kunst. ... Det blir jo som å kaste stein i et glasshus å kritisere andre for kunst, når man selv foreslår å lage en Jesus-staue. Det må jeg bare erkjenne, at her har jeg ikke vært spesielt smart."

Brandsdal understreker at han mener dette fullt ut, og inviterer også kulturredaktør Blågestad til et møte. Han lurer på om hun kan lære ham "å se kunst på en ny måte".

Blågestad svarer: "Hei Einar, jeg kan gi deg kaffe, vafler og et grunnkurs. Har du tid i dag? Ledig frem 14.30. :-)"

Brandsdal er en opptatt mann, og kunne ikke stille på så kort varsel, men mandag blir det kunstkurs på forretningsmannen.

Blågestad: "Einar — vi har en date mandag kl. 12.00 i Nupen-parken? Jeg tar med lunsj og du tar med blokk og penn... Sporty - det blir moro."

Brandsdal: "Da ser du meg 12.00:) Blir spennende."

Hun tok utfordringen, så det blir gøy. Så får vi se om hun kan lære meg noe. Jeg kommer med åpne øyne , sier Brandsdal.