FARSUND : Den lille hytta Ocean Hope ble i vår bygget av søppel drevet i land på Listalandet. I sommer skal den stå på Havikstranda for å informere om konsekvensene plast i havet har for fugl, fisk og fauna.

Torsdag ettermiddag åpnes hytta av fylkesmiljøvernsjef, Ørnulf Haraldstad, akkompagnert av sang fra Helene Bøksle. I tillegg inneholder det tre timer lange åpningsarrangementet en skattejakt og søppeltokt for barna.

— Jeg ønsker å gjøre folk oppmerksomme på at plast faktisk ikke forsvinner og at plastsøppelet oppfattes som mat av fugl, fisk og dyr. Ved å bruke kunst som virkemiddel har jeg skapt Ocean Hope, ei lita hytte på hjul, bygget av plastsøppel strandet på Lista. Hytta har mye på hjertet. Den skal informere om situasjonen, bevisstgjøre folk, skape holdningsendringer, men mest av alt tenne håp og vise at det er mulig å gjøre noe, uttaler Egeland i forbindelse med åpningen.

Solveig Egeland ser på Ocean Hope som et pedagogisk prosjekt med tema miljøvern. Hytta er bygd utelukkende av søppel funnet i havet og på strendene på Lista.

— Vi driver undervisning av ungdommer, og jeg tror at det de lærer her vil få dem til å endre sin holdning. Neste generasjon kommer til å forsøple havet mye mindre enn for eksempel min generasjon, uttalte Egeland under byggingen av hytta i april.