KRISTIANSAND: — Det er imponerende at vi treffer såpass som vi gjør i et oppstartsår, sa styreleder Anne Carine Tanum i Kildens styremøte torsdag. Den foreløpige økonomirapporten fra administrasjonen var en av de viktigste postene på møtet, og styret uttrykte stort sett tilfredshet med budsjettarbeidet og resultatene. For Kilden totalt sett er man 874.000 kroner bak budsjett, noe som utgjør et halvt prosentpoeng av totalbudsjettet.

Men samtidig har altså administrasjonen i Kilden budsjettert med et underskudd på seks millioner kroner på nåværende tidspunkt, samtidig som det totale underskuddet etter årets første fem måneder er på 6,9 millioner kroner. Dette er penger administrasjonen føler seg trygge på å hente inn frem mot nyttår, nå som de store oppstartsutgiftene for en stor del er dekket.

— Vi er så sikre vi kan være på at positivt resultat, sa stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius i møtet.

Og økonomisjef Christian Jørgensen fulgte opp:

Gode prognoser

— Alle prognoser tilsier at vi kommer i positiv favør ved årsskiftet, sa han og antydet et overskudd på 2,6 millioner kroner. Dette trenger Kilden for å delvis dekke Agder Teaters underskudd fra i fjor på 3,5 millioner kroner. Dersom dette lykkes har man ikke bare hentet inn de nåværende 6,9 millioner kronene, men 9,5 millioner.- Men det er et tøft løp dette, sa styremedlem Per Sigurd Sørensen og tok opp avvikene fra budsjett i KSO. Her har man bommet med 1,5 millioner kroner på billettsalgsberegningene.

— Det er synd hvis KSO får et "dårlighetsstempel" fordi man ikke har truffet på disse beregningene, sa styremedlem Stig Nordhagen. Kilden-direktør Bentein Baardson utdypet:

— Etter at vi flyttet inn i Kilden har KSO hatt en dobling av besøket til torsdagskonsertene, men vi hadde håpet på 80 stykker til i gjennomsnitt. Da skapes det en falsk myte når dette fremstilles som en publikumssvikt, sa Baardson med tydelig adresse til Fædrelandsvennens oppslag om saken tidligere i uken.

Drikker for lite

Baardson beholdt ordet da han skulle gjennomgå risikoprognosen styret har pålagt administrasjonen å sette opp. En av grunnene til at Kilden totalt ligger under budsjett er svikt i serveringsinntektene. Det viser seg at Kilden-publikummet spiser og drikker for lite i forhold til budsjett.

— Vi er på lærestadiet her. Det viser seg at når vi har konsert med Pink Floyd-musikk går alle i baren og drikker, men på andre forestillinger er det brus det går i. Men det viste seg å være en kjempesuksess med middagstilbudet før "West Side Story". Dessuten har vi en kjempeutfordring når det gjelder å få publikum til å kjøpe billetter over nett. Sier du "Jan Eggum" gjør alle det, men setter vi opp "Gjengangere" kommer de ned hit og kjøper, sa Baardson.