Action

USA 2015

Regi: Ryan Coogler

Manus: Ryan Coogler, Aaron Covington

Skuespillere: Michael B.Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad

Aldersgrense: 15 år

For sjuende gang er Rocky Balboa (Sylvester Stallone) tilbake på lerretet. Han lever et rolig, men litt ensomt liv, siden alle hans nærmeste er gått bort. Alt endrer seg imidlertid når Apollo Creeds sønn fra et utenomekteskapelig forhold, Adonis (Michael B. Jordan), banker på døra og vil at han skal trene ham.

På papiret har Sylvester Stallone gitt opp noe av kontrollen denne gangen. Han står kun oppført som produsent, ikke manusforfatter eller regissør. I virkeligheten har han nok styrt mye mer. Den ganske ferske regissøren, Ryan Coogler, har uttalt at han var mer som en assistent, men at det var helt greit for han lærte veldig mye. Sammen har de i alle fall klart å skape en god film, og helt fortjent vant Sylvester Stallone en Golden Globe for beste mannlige birolle for innsatsen som den aldrende bokseren.

Filmen har en lun sjarm, og Rocky-fans kan glede seg over mange referanser og tilbakeblikk til noen av filmseriens høydepunkter. Den følger den velkjente oppskriften vi kjenner fra de tidligere filmene, men selv om det ikke er noen store overraskelser er det likevel engasjerende. Med Michael B. Jordans rolle som Apollos sønn, oppleves filmen som mer enn bare et nostalgisk tilbakeblikk. Rocky-fans vil elske den.