Det første Battlefield-spillet, med tilnavnet 1942, tok verden med storm og ble uhorvelig populært. Det var ingen andre spill som kunne måle seg når det gjaldt kombinasjonen spillbarhet og dybde, og selv om det gikk an å lande en Spitfire uskadet midt i skogen, bidro dette bare til at spillet ble enda lettere å sette seg inn i og enda mer poplulært. Battlefield 1942 fikk to tilleggspakker, i tillegg til at det kom en ny variant, Battlefield Vietnam.

Nå er den offisielle toeren her, og alle som har gledet seg kan puste lettet ut. Dette er alt dere har ventet på og mer til. Grafikk og lyd er strålende, om enn kanskje ikke helt på nivå med Half Life 2 og Doom 3. Du trenger en ganske solid maskin for å kjøre spillet på tilfredsstillende måte, så hvis du har vurdert oppgradering, kan tiden være inne.

Spillbarheten er like intuitiv som før. Denne gangen foregår spillet på moderne slagmarker med moderne våpen. Som før spiller man på lag og skal forsvare taktiske punkter i terrenget fra fienden. Man spiller en av tre militærstyrker, USA, Kina eller Midt-Østen. Du velger side, velger hva slags soldat du vil være, og så braker det løs. Du har et par nye soldattyper å velge mellom, som spesialstyrker og sanitetspersonell som jaggu har med seg hjertestarter i felten. Man har vel strengt tatt mer bruk for bandasjer og tourniquet når man er gjennomhullet av fiendens 7,62-ammo, men det funker. Soldatene kan også legge vekk våpenet og sprinte, noe som kommer godt med når du skal fra en dekning til neste under ild.

Denne gangen kan du dessuten dele inn styrken i egne soldatlag på opp til 6 personer. Man velger en leder som kan gi ordre til de andre, noe som gir et taktisk fortrinn. Du ser til en hver tid hvor de andre 5 er, da disse er merket med grønt.

Kjøretøyene er også oppgraderte fra de forrige spillene i serien. Du har tankser, helikoptre og masse annet å more deg med. De er fremdeles enkle å kontrollere, og et hvert lag bør ha gode piloter for å hevde seg i kampene.

Utviklerne har i tillegg lagt inn en Commander Mode, der en spiller velges som kommandant for hele styrken. Når du er Commander har du tilgang til et mer detaljert satellittkart over slagmarken og kan kalle inn artilleri og forsyninger til troppene. Du kan også gi spesifikke ordre til dem du spiller sammen med via stemmekommunikasjon. Du kan gå ned på slagmarken og delta direkte i stridighetene, men det er også mulig å bruke Commander-mode som et slags strategispill i sanntid, der du ikke trenger å forholde deg til kunstig intelligens styrt av maskinen, men bruker ekte mennesker som sitter rundt i alle kriker og kroker av verden. Hvis du klarer å bygge opp en god strategi, og soldatene stoler på deg og følger ordre, blir du vanskelig å slå.

Selv om Battlefield 2 går ganske tett i fotsporene til oppfølgerne, er dette utvilsomt det beste onlineactionlagspillet på markedet for øyeblikket, og annet enn toppkarakter duger ikke.

TORE SAND

Battlefield 2

EA Games

Genre: Førstepersons onlineaction

Alder: 16+

Plattformer: Kun PC, kommer til andre plattformer senere