For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Festivalen blir knall. Kombinasjonen av god musikk og flott natur er helt perfekt, sier Jan Egil Hægeland (27), og ruser sin Vespa 72-modell, som forhåpentligvis vil frakte ham hele veien opp til Åseral før helga. Sammen med kameraten Trond Henning Monan (28), som har fått låne pappas Temp sport 61-modell, har han tenkt seg til Eikerapen for første gang, og forventningene er høye.

Fiskelykke

— Alle sier at stemningen er helt topp der oppe, og det er så genialt med en festival der det mulighet til å gjøre andre ting på dagen, sier Monan, og kommer trekkende med to fiskestenger. Guttene har store planer om å prøve fiskelykken der oppe, men er kjappe til å understrekke at det kun blir på dagtid.

— Vi har samboer begge to, bekrefter Hægeland, og bedyrer at det er musikken som er hovedgrunnen til utflukten.

— Jeg gleder meg spesielt til William Hut & The Fashion Park Rangers, fortsetter han forventningsfullt.

— Og til Knut Reiersrud, som jo må være en av Norges råeste gitarister, skyter Monan inn.

Andre året

Eikerapen ble arrangert for første gang i fjor, og det var aldri noen tvil om at festivalen skulle arrangeres også i år.

— I fjor kom det rundt 3700 publikummere, og vi var aldri i tvil om at en slik suksess skulle gjentas også i år, sier Tor Åge B. Eikerapen, ildsjel og leder for festivalen.

I år sikter de høyt på musikkfronten, og presenterer store navn både innen country, blues, americana, bluegrass og folkemusikk. På programmet står blant annet navn som Steinar Albrigtsen, Vestlandsfanden og Eriksen m/band. Til sammen skal 16 artister entre de tre ulike scenen i løpet av den tre dager lange festivalen.

BarneRoots

Meningen er at også barn skal kunne kose seg på festivalen, og lørdag formiddag er satt av til BarneRoots. Og der blir det både sirkus, minicross og musikkteater.

Fra Åseral melder Eikerapen selv om god stemning og full kontroll.

— Alt er i rute, og alle artistene kommer. Det kommer jo alltid noen overraskelser underveis når man arrangerer festival, men det er slik det skal være, sprudler han, og tror på fullt hus og stormende jubel.

— I år forventer vi nok en sted mellom 5000 og 6000 besøkende, avslutter han.