KRISTIANSAND : — Vi er ikke nervøse, egentlig. Vi bare gleder oss! Dette er virkelig det morsomste vi har vært med på! stråler de to unge danserne fire dager før de setter seg på flyet til Trondheim.

Der venter tre dager med intensive treningsøkter, sammen med dansepartnere fra Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika, samt flere dansere fra Kulturskolene i Trondheim og Fredrikstad. Felles for alle er at de er med i Norsk Kulturskoleråds prosjekt «Umoja», som er et samarbeidsprosjekt mellom Sør-Afrika, Mosambik, Zimbabwe og Norge. Prosjektet er i regi Norsk Kulturskoleråd med støtte fra Norad, og har som formål å bygge brorer mellom kulturer og skape en gjensidig læringsprosess.

Afrikanske rytmer. Julie Rasmussen har tidligere besøkt Mosambik, hvor hun har vært på dansecamp sammen med de andre danserne, og gjengen har blitt gode venner gjennom samarbeidet.

— Jeg gleder meg til å treffe alle igjen. Afrikanere har rytme til tusen, og det er veldig lærerikt å danse sammen med dem, sier Julie.

Hun skal være med på flere deler av det 1,5 timer lange showet i Olavshallen i Trondheim, mens Trim Balaj skal være med på ett av innslagene. Han har ikke danset sammen med de andre danserne tidligere, og kom med i prosjektet ved hjelp av Julie. Sjansen er derimot stor for at han kommer til å fortsette.

— Det kommer til å bli utrolig gøy! Vi bygger broer og vennskap med andre land, og det er veldig viktig. Jeg håper flere vil benytte seg av dette i fremtiden. Her blander vi afrikansk og norsk musikk om hverandre, og det blir en skikkelig show. Vi skal både ha med gjøglere og flammesjonglører, forteller Trim.

Sørlandspreg. At de to skal bruke hele romjula på øving til showet synes de slett ikke er dumt.

— Det blir jo en veldig annerledes romjul. Men dette er jo mye bedre enn å sitte foran tv-en eller pc-en og sløve! ler Trim.

I tillegg til de to danserne er Kristiansand også representert med artist Helene Bøksle og fiolinist Cecilia Wylder på NRKs nyttårskonsert. Med andre ord er det ingen unnskyldning for å ikke få med seg showet fra Trondheim 1. nyttårsdag.

FAKTA

Nyttårskonserten

NRKs nyttårskonsert arrangeres i år for 11. gang.

I år er det Norsk Kulturskoleråd som arrangerer konserten.

To dansere, artist Helene Bøksle og en fiolinist fra Kristiansand deltar under årets store show.