Kristiansands og Venneslas store powermetalhelter hadde fått æren av å åpne showet i Bendiksbukta, og selv om metal nok ikke er den musikkstilen som best lar seg kombinere med solskinn og naturskjønne omgivelser, klarte de seg svært godt. Det er tydelig at bandet har spilt mye live siden forrige gang de gjestet quarten.

De så ut til å stortrives på scenen, og låt svært samspilte. Publikumsoppmøtet var ikke det største, men det lot ikke til å gå inn på kvintetten, som leverte et strålende show i powermetallens, gitarsoloenes og falsettvokalens tegn. Vokalist Bernt Fjellestad imponerte med stor stemmekontroll og utstrakt falsettbruk, mens kompet sto fjellstøtt under ham i form av en tight rytmeseksjon og et bunnsolid gitar— og bassarbeid.

Musikalsk sett opererte Guardians of Time i klassiske powermetallandskaper, og det gjorde musikken deres noe forutsigbar, men live fungerte den riktig så bra, og publikum så da også ut til å like det som kom fra scenen. Det hele ble avsluttet med et digert pyro-blast, og med det ble det satt punktum for en lekkert gjennomført konsert. Lars Nedland

**Guardians

of Time**

Bendiksbukta kl. 16.30