KRISTIANSAND: «Vi gleder oss til å se en av klodens aller største levende legender på Main Stage på Palmesus», skriver daglig leder Leif Fosselie i en pressemelding.

Det første hovednavnet til neste års strandfest ble offentliggjort onsdag, nemlig franske David Guetta. Dette er første gang Guetta opptrer på Palmesus, og eneste gang han spiller i Norge i 2022. Guetta var i Kristiansand på Odderøya Live i 2013, og da opptrådte han for 8000 i Bendiksbukta.

foto
Leif Fosselie er fornøyd med at Guetta ble med over fra fjorårets avlyste program. Foto: Kristian Hole / Fædrelandsvennen

Ti milliarder

Da var han stor fordi han hadde samarbeidet med Black Eyed Peas («I Gotta Feeling») og Snoop Dogg, og var regnet som verdens mest attraktive produsent.

Siden da har han ikke blitt mindre kjent. Låtene hans er strømmet over ti milliarder ganger, og han har solgt 50 millioner album. Den nyeste hiten «Family» har med Julie Bergan på vokal. Guetta ble i år og i fjor kåret til verdens DJ nr 1 av DJ Mag Top 100.

Guetta var også booka til Palmesus i fjor, og festivalledelsen er glade for at han ble med over til neste år etter pandemiavlysningen. I fjor hadde Guetta en digital opptreden på Palmesus’ Facebook-side. «United at Home» ble streamet live fra Miami til inntekt for WHO.

Nytt område

«Vi er strålende fornøyd med å endelig ha sikret oss David Guetta! Han har konsekvent vært blant de mest etterspurte artistene våre i flere år nå og er en perfekt match for strandfesten, og det er derfor utrolig gøy å få dette bekreftet.» skriver Fosselie i pressemeldingen.

Guetta skal opptre på det nye festivalområdet Palmesus har hatt to korona-sesonger på seg til å designe. Området på Bystranda er på 35.000 kvadratmeter og omfatter 3000 kvadratmeter ekstra plass.

Også piren ved Langfeldts allmenning er nå en del av festivalområdet. Herfra skal det gå bro over til det øvrige festivalområdet.

foto
Også piren ved Langfeldts almenning er tatt i bruk. Foto: Illustrasjon Palmesus.com

Overraskelser og flere scener

Scenen blir den største noen sinne, og hele 400 bartendere skal i arbeid for å slukke tørsten når det bærer løs 1. og 2. juli.

På det utvidede Palmesusområdet blir det plass til flere scener, hvor det også skal komme overraskelser.

Festivalområdet er utførlig presentert på strandfestens egen nettside. Og det loves flere nyheter:

«Når dørene stenger på Bystranda fortsetter kvelden på Norgeshistoriens største nattklubb i gåavstand fra utgangen. Mye mer om Palmesus After Beach og line up for natten kommer snart.

foto
Slik tenker Palmesus seg at det vil se ut på Bystranda 1. og 2. juli. Foto: Illustrasjon Palmesus.com
foto
Palmesus’ nydesignede festivalområde. Foto: Illustrasjon Palmesus.com