— Nå gleder vi oss til å åpne, og vise folk det nye området. Det har blitt koseligere og mer intimt, sier prosjektleder Anette Bylund i Måkeskrik.

I år arrangeres Måkeskrik for fjerde gang i Bendiksbukta på Odderøya, og festivalsjef Cathrine Sørensen og Anette Bylund kan vise fram festivalområdet som begynner å ta form torsdag formiddag.

- Mindre scene

— Første året hadde vi en stor scene, og det er da man ser at det faktisk er plass til 10.000 mennesker i denne bukta, så i 2013 tenkte vi at vi skulle gjør det mer intimt med en mindre scene. Det nye i år er at det meste av produksjonsområdet og bodene står på parkeringsplassen, også blir inngangen mellom muren, slik som det var under Quart, forteller Cathrine Sørensen.

Sara Kristiansen legger siste hånd på Måkeskrik-kunsten. Foto: Reidar Kollstad.

I tillegg blir det en egen markedsplass på festivalområdet, og gamle, røde Pioner-båter har blitt gjort om til sittegrupper. I Måkeskrik er de nemlig opptatte av gjenbruk, og passer på å bruke skilt og pynt om igjen. Cathrine Sørensen og Anette Bylund har høye forventninger til helga: — Vi ser at det er stor interesse for norske headlinere. OnklP & de Fjerne slektningene og Motorpsycho topper de store, norske festivalene i år, sier Cathrine Sørensen.

— Vi har ikke hatt en line-up som treffer så bredt som dette før, og på fredagen er det meldt strålende vær. Lørdagen ser det ikke så verst ut den heller, legger Bylund til.

Venter 700

Festivalsjefen har hatt fokus på å booke band som fungerer bra live, og å ha en kombinasjon av band som folk kjenner, og band som folk kanskje ikke har hørt om. Måkeskrik har en kapasitet på 1000 mennesker hver dag.

Vi er godt forberedt, men man er jo alltid redd for at det er noe som skal skjære seg. - Vi venter rundt 700 hver dag. Vi burde kunne selge ut i Kristiansand som er en ferieby, og det håper vi også at vi gjør. Selger vi under 500 billetter så går vi rundt økonomisk, forteller Sørensen.

Kjernepublikummet er i alderen 25- 35 år, men særlig fredagen ser det ut til å komme et yngre publikum.

— Vi har egentlig 16 års aldersgrense, men i år fikk vi mange henvendelser fra ungdommer under 16 som ville se «slekta». Derfor har vi sagt ja til at de kan komme i følge med verge, opplyser Cathrine Sørensen.

Spent på været

- Hva er det som dere er mest nervøse for i forkant av festivalen?

Anette Bylund og Cathrine Sørensen tester ut måka. Foto: Reidar Kollstad

— Vi er godt forberedt, men man er jo alltid redd for at det er noe som skal skjære seg, svarer Anette Bylund. - Og været. Det kan man ikke styre, legger Cathrine Sørensen til.

— Men så lenge det ikke høljer ned, så skal vi nok klare oss, mener Bylund.

Måkeskrik starter fredag med folkrockbandet Comet Kid 17.15. OnklP & de Fjerne Slektningene er headlinere fredag, mens Motorpsycho er headlinere lørdagen. Lørdag er det Kristiansand-bandet Cheap Karma som åpner festivalen.

Nesten 90 frivillige er i sving for å få festivalen til å gå rundt.