Det var blodfans fra en rekke land til stede da Green Carnation gjorde sitt comeback under demningen på Eikerapen torsdag kveld. Blant de aller ivrigste var Przemek Dojlidko og Anna Nardelli fra Polen.

— Vi har fulgt Green Carnation tett i årevis. Og vi har sett dvd-en fra sist de spilte her utallige ganger, kunne Dojlidko fortelle.

— Jeg har sett dem live før, i England, men dette stedet er noe unikt. Og nå er det snart slutten for demningen her, så dette var siste mulighet. Det overbeviste oss om at vi måtte ta turen.

Unik

— Hva er det som gjør at dette bandet har så mange hardcore-fans?

— Atmosfæren i musikken deres er helt unik, de skaper en utrolig sinnstilstand, sier Nardelli.

— Og hva synes dere om stedet?

— Det tar pusten fra meg, jeg har aldri sett maken til konsertarena. Naturen er fantastisk. Det er dyrt å komme hit, men jeg kunne betalt dobbelt så mye for å oppleve dette. Jeg kunne betalt hva som helst, sier Dojlidko, som håper Green Carnation nå er tilbake for fullt.

— Jeg håper de spiller flere konserter og jeg håper virkelig de lager flere plater, sier han.

Variert

Noen hundre sørlendinger var naturligvis også til stede. Rune Omland, Aina Engvoll og Sofie Vatland hadde for eksempel tatt turen fra Lyngdal.

— Vi liker vel musikk som er litt tyngre enn pop, så dette går rett hjem, sier Vatland, mens Omland først og fremst er tiltrukket av bandets allsidighet:

Rune Omland, Sofie Vatland og Aina Engvoll. Foto: Sondre Steen Holvik

— Musikken er veldig variert fra plate til plate, og det er sammensetningen av alle de forsjellige platene som gjør denne konserten så spesiell, sier han.