— Nå er det på tide å få utgitt noe, sier Erik Faber.

Og denne gangen mener han det.

Vi har ventet lenge. Faber har ikke gitt ut ny musikk siden 2006. Han har hatt nye låter liggende i mange år, låter som ifølge flere insidere i byens musikkmiljø er de aller beste han har skrevet.

Erik Faber gjør sin tradisjonelle konsert i Ravnedalen fredag. Foto: Anette Os

Men Faber har prioritert familie og åtte til fire-jobb.— Men nå har den yngste passert halvannet år, så nå er jeg i ferd med å få hodet over vannet. Nå kan jeg puste litt, sier Faber.

Og dermed kan han også bruke tid på musikk igjen. «All in All» blir første låt ut. Den kommer til høsten. På alle kjente plattformer.

Eksperimentell

Låten har Faber skrevet med Kåre Andrè Djupesland. Den er spilt inn hos Bjørn Ole Rasch i Kongshavn.

— Det er nok den sangen jeg har skrevet som er vanskeligst å synge. Den går veldig høyt innimellom. Og det er vel en klassisk hjerte/smerte-låt. Det er mindre lys i enden av tunnelen i disse nye sangene enn det jeg har gjort tidligere, sier han.

Det er ingen hemmelighet at Faber ble lei av tilværelsen som popstjerne på et stort plateselskap. Denne gangen gir han ut musikken sin selv.

— Det ble et annet utgangspunkt etter hvert, da det gikk opp for meg at musikken som hadde vært en hobby plutselig var blitt jobb. At jeg levde av radiospilling, at jeg måtte skrive en hit for å kunne betale avdragene på lånet. Det var godt å rive seg vekk fra det og være litt eksperimentell.

— Og da blir det kanskje ikke platecover med Faber i modellpositur denne gangen?

— Hehe, nei, det gjør ikke det. Dette blir gjort på min måte, med lave skuldre, sier han.

Melodiøst

Men selv om Faber ikke lenger har press på seg om å levere hits, så blir det fortsatt melodiøst fra kristiansanderen.

— Jeg går bare etter godfølelsen og det funker for meg. Jeg liker melodiøs musikk og kan fint høre på det som ligger på topp 20-lista. Men jeg føler ikke presset lenger. Det er ikke så mange som følger med og skal ha en mening om det jeg gjør. Ingen peser meg i nakken, det er veldig deilig, sier han.

Etter «All in All» kommer ut til høsten vil Faber gjøre konserter, hvis han er ønsket.

— Jeg har spilt i forskjellige sammenhenger de siste årene og har lyst til å fortsette med det. Jeg spiller hvis noen spør, på det jeg synes virker gøy.

Duett med Wulff

Faber får også med seg Marte Wulff for å gjøre en duett av låten "Racing". Foto: Mats Johannesen

Når Faber spiller i Ravnedalen fredag har han med seg strykere og gitarist. Marte Wulff dukker også opp for å gjøre en duett av «Racing», 37-åringens foreløpig siste hit.Faber har spilt så mange ganger i dalen at han har mistet tellinga. Og som så mange andre omtaler han anledningen slik:

— Årets høydepunkt.