— Stykket gikk på Kilden i januar foran godt med publikum, og har nå blitt tatt opp av Den kulturelle skolesekken (DKS), forteller manusforfatter Ulrikke Benestad.

«Semper Fi» er et protest-teater, inspirert av overgrepene som ble avdekket i Abu Ghraib-fengselet i Irak. Fædrelandsvennens teateranmelder Emil Otto Syvertsen ga stykket terningkast fem, og skrev blant annet «Dette trengte vi. Og dette trengte Kilden». Nå får videregående skoler i begge sørlandsfylkene muligheten til å se stykket gjennom DKS.

5. desember blir det dessuten en åpen forestilling i hangaren på Kjevik, der alle inntekter går til Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) og kameratstøtte.no. Den forholdsvis enkle scenografien stykket hadde i Kilden, vil i Kjevik-hangaren bli supplert med militære effekter som jagerfly og bomber.— Jeg hadde lyst til å lage konfronterende teater for et ungt publikum, og håper aktualiteten i dette gjør at folk vil komme. Jeg håper vi kan få inn en betydelig sum til veteranforeningen, sier Benestad.

Forsvaret er med på arrangementet, og bruker forestillingen som en del av deres Etikk og ledelsesseminar tidligere samme dag.