— Tenk om vi fortsatt spiller her når vi er 50, sier Erik Faber.

— Eller 60, som de i Marquee Band, legger Tom Hugo til.

Sørlandstrioen Faber, Hugo og Stein Roger Sordal fylte Kick Scene lørdag kveld. Romjulskonserten deres har blitt en populær tradisjon, og i år var omtrent 450 personer innom dørene.

— Da vi begynte for seks år siden, var det gøy bare å gjøre noe sammen. Da var det en liten akustisk konsert på Havana, der vi tre spilte etter hverandre på scenen. Nå har vi blitt mer sammensveiset, sier Hugo, og forteller at konserten har blitt en viktig tradisjon for trioen.

— Hvis jeg skal på ferie i romjula, er det uaktuelt å reise før vi har spilt her, sier han.

Nye låter

Trioen spilte flere av sine egne låter. «Yesterdays Call», «Tennessee Rain», «Nothing But the Best» var bare noen av hitene de fremførte, samt cover-favoritter sammen med resten av Radiojam-bandet. Allsangpotensialet var absolutt til stede, men likevel ikke helt på nivå med Sommer på Torvet-konsertene. Artistene prøver også å presentere noe av sitt nyeste materiale.

Stein Roger Sordal hadde mistet stemmen, og bidro stort sett med backing-vokal. Men han fremførte sin egen "Tennessee Rain", dog noe lavere enn han pleier. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi har en base med folk som kommer, og det legger også et press på oss. Da må vi være bedre fra år til år, sier Hugo.

Selv fremførte han en ny låt, og Faber spilte en som har ligget i skuffen i fem år. Sordal skulle egentlig også presentert en ny låt.

— Jeg har mistet stemmen, så jeg må synge en oktav under det jeg pleier. Og da røyk den nye låten, sier Sordal.

Gjesteartister

Marte Wulff og Erik Faber sang "Finne deg igjen" sammen. Foto: Kjetil Samuelsen

I år hadde trioen flere gjesteartister. Tvillingene Maren og Charlotte Wallevik Hansen i Oakland Rain varmet opp, mens Marte Wulff og Caroline Eid Nodeland bidro på hver sin låt under konserten.

— Marte har vært fornærmet, for jeg har vært med henne så mange ganger, men hun har ikke fått være med meg. Men nå er det jul, og hun er hjemme, forteller Faber, som sang «Finne deg igjen» sammen med Wulff.

— Caroline er ei dame å følge med på. Hun har mye karakter i stemmen, og hun har et eget sound, skryter Sordal.

— I to år har Maren og Charlotte spilt i pausene på Sommer på Torvet, og vi har sett utviklingen deres. Og det er gøy at de har fått mye buzz etter Sørveiv. De er fantastiske personer og store talent, sier Hugo.

Oakland Rain, med tvillingene Maren og Charlotte Wallevik Hansen, varmet opp før konserten. - Vi er utrolig takknemlige for å bli spurt, og sa ja uten å sjekke om vi kunne denne dagen, sier tvillingene. Foto: Kjetil Samuelsen

Flere konserter i byen

Samme kveld spilte Marquee Band sin tradisjonelle romjulskonsert i Caledonien Hall, Ragged Glory hyllet Neil Young på Håndverkeren og Hos Naboen arrangerte Soulful romjul. Trioen på Kick synes det er fantastisk at tilbudet kan være så variert på en tredje juledag.

— Det er veldig bra. Og jeg tror ikke vi spiser av hverandre. Vi har hver vår målgruppe, sier Hugo.

— Og Marquee Band er heldige. De har et publikum som nå har begynt å ta med sine barn på konserten, legger han til.

— Den dagen det skjer med oss, da vil jeg ikke mer, repliserer Faber kjapt.

— Om vi fortsatt spiller her når sønnen min, som nå er fem år, har lov til å komme inn, da er det sterkt, avslutter Faber.