— Det er en solid base med mennesker som arrangerer mange konserter. De er ikke fra Sørlandet, opplyser Dag Tynes, som er leid inn som prosjektkoordinator for KRS Concerts.

Tirsdag kunngjorde konsertarrangøren at de har booket Sting til Odderøya 28. juni 2015. — Hvorfor vil de ikke stå fram i media?

— De vil ikke blande dette sammen med andre ting de holder på med, svarer Tynes.

- Må ha penger på bok

- Hvorfor satser de på Kristiansand?

— Nå som det gikk som det gikk med Odderøya Live, er det ikke mange arrangører igjen i Kristiansand. For å få artister som Sting må man ha penger på bok, og du må over tid ha vist at du kan arrangere konserter som er både økonomisk og sikkerhetsmessig ansvarlige.

Det er Live Nation som får artistene til Norge, og samarbeider med de lokale arrangørene Bergen Calling, Stavanger Artistbyrå, og nå KRS Concerts. Dersom det er et marked i Kristiansand, vil KRS Concerts booke flere artister til byen.

- Store artister

- Hva slags bookingprofil vil dere ha?

— KRS Concerts vil ikke være noen konkurranse til eksisterende aktører som Kick Scene og Kilden. Vi booker de store artistene som andre arrangører ikke kan bruke så mye penger på å booke.

- Odderøya Live gikk konkurs. Hvordan skal KRS Concerts lykkes?

— Det vet vi ikke ennå, men når man har arrangert konserter i 10-15 år, så har man oppdaget de store fellene. Det er penger det bunner ut i - hvor økonomisk fornuftig man kan drive slike konserter. Når publikum har kjøpt en billett skal det være en stor og hyggelig opplevelse for den som kommer på konserten.

- Velkommen

Daglig leder i Sørnorsk kompetansesenter for musikk (SØRF), Kjetil Nordhus, ønsker arrangøren velkommen:

— Det er veldig gøy at noen ønsker å prøve igjen etter at Odderøya Live gikk konkurs. Det er bare å krysse fingrene for at de skal lykkes, sier Nordhus og kommer med en klar oppfordring til publikum i regionen:

— Dersom publikum ønsker å opprettholde et slikt tilbud, så må de gå på konsertene.

Nordhus mener KRS Concerts baserer seg på det samme publikumssegmentet som Odderøya Live med Sting-bookingen.

— Sting er en stor og betydningsfull artist som kan tiltrekke mange.