Oslogruppa Black Debbath opptrer på Fjellparkfestivalen fredag. Foto: Magnus Stivi
Festivalen har holdt det gående siden 1982, og har plass til rundt 1500 tilskuere. I år er Kvelertak og Black Debbath headlinere. Foto: Jon Anders Skau

— I år vil jeg trekke fram Kvelertak og Black Debbath som årets store headlinere. Vi har veldig mange artister i år, så det blir nok et av de største programmene vi har hatt, sier festivalsjef Kjetil Stordrange.

- Heavy rockemusikk

Selv om de største artistene tilhører en hardere rocke-sjanger, er det også plass til andre type artister i årets program.

— Vi har satset på heavy rockemusikk og punk, men har også andre artister i andre sjangre, som Sea Change for eksempel, sier Stordrange.

Tidligere i år har Kvelertak vært på turné i både England, og USA. Nå ser headlineren fram til å reise til Flekkefjord og spille på en av Norges eldste rockefestivaler.

— Det blir vår første spillejobb på Fjellpark, vi gleder oss sykt mye. Folk kan forvente et typisk Kvelertak-show av oss, med låter vi vet folk vil ha, sier gitarist i Stavanger-gruppa Kvelertak, Bjarte Lund Rolland.

Andre profilerte artister som spiller på årets festival 17.-19. juli er Bare Egil, Shining, danske Baby In Vain, Kaja Gunnufsen og Broen.

33 år på rad

Fjellparkfestivalen har holdt det gående i en mannsalder, og betyr mye for musikkmiljøet i Flekkefjord. Siden 1982 har både usignerte band, og større rockegrupper blitt booket til festivalen.

— Festivalen har blitt arrangert i 32 år nå, så dette blir den 33. festivalen, så vi som jobber her er jo yngre enn festivalen, ler festivalsjef Kjetil Stordrange.

Stordrange er oppvokst med festivalen, og har hatt et forhold til den siden han var liten.

— Alle i Flekkefjord kjenner til Fjellparkfestivalen, og den betyr veldig mye for kulturinteresserte. Jeg hadde et godt forhold til festivalen selv, før jeg ble sjef.

Flekkefjords-artisten Ellen Sunde, kjent som Sea Change, ser på festivalen som viktig for lokalmiljøet.

— Den samler alle utflyttere. Hvert år når det arrangeres, returnerer veldig mange studenter og utflyttede Flekkefjordinger hjem for å kose oss med rockemusikk, sier Sunde.

Sunde spiller selv under årets festival, og skiller seg ut med sin synthbaserte pop-sound.

— I år er det ikke bare hardrock på programmet. Jeg og Broen spiller på fredagskvelden, som blir litt mykere i sounden. De har vært flinke til å booke variert, og inkludere jenteband, avslutter artisten.

Satser på ung målgruppe

Stordrange håper på at den yngre generasjonen tar turen til Fjellparkfestivalen.

— Vi håper jo på at folk i alle aldere kommer, men vi blir veldig glad om vi ser mange unge på festivalen, sier Stordrange.

Han mener det bevitner om en bra booking.

— Hvis vi ser at vi treffer de unge, har vi gjort noe riktig. Så det er den generasjonen vi helst prøver å blidgjøre med artistene vi booker, sier Stordrange.

Torsdag åpnes festivalen inne på Kameleonen på Maritim Fjordhotell, mens konsertene fredag og lørdag holdes i Fjellparken Amfi. Totalt vil 22 band spille.

— Uansett hvem som spiller, blir det koselig. Å se så bra band i fri natur er en spesiell opplevelse, avslutter Stordrange.