KRISTIANSAND: — Jeg har fulgt med på "Beat for Beat" i flere år nå og alltid vært redd for å bli spurt med, ler artist og låtskriver Tom Hugo Hermansen, før han forklarer frykten, som han nå må møte som deltaker i programmet som utgjør en del av Nrks gullrekke, nemlig Beat for Beat.

Bekymret seg for hendene

— Jeg er så bekymret for hva jeg skal gjøre med hendene når jeg ikke har mikrofon eller gitar. Jeg er ikke vant til det, så jeg er spent på hvordan det ser ut på tv i morgen, humrer gullstrupen fra Kristiansand.

Og Hermansen fant heller ikke noen gode triks for hva han skulle gjøre med hendene mens opptaket pågikk, som han kan dele med andre.

— Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg var mer opptatt av ikke å se inn i kamera enn jeg var av hendene mens det sto på, men jeg regner med at resultatet blir godt synlig, humrer han og kan allerede gjette kommentarene:

— "Ja, du var flink til å synge Tom Hugo, men se nå til å få deg en gitar som du kan ha i hendene dine".

Langt mindre nervøs var han for repertoaret. Med flere år bak seg i coverbandet RadioJam og en god hukommelse når det gjelder tekst, har han et solid lager å ta av.

— Jeg tror ikke det er like mange som har vært gjennom det antall med coverlåter som jeg har, ler han.

Synger med Yohanna

Sammen med lagkamerat Yohanna fra Island konkurrerer han mot Marianne Pentha og Hans Petter Hammersmark, som begge deltok i talentkonkurransen the Voice tidligere i år.

— Det var kjempegøy å synge med Yohanna, og det blir spennende å høre resultatet, forteller Hermansen, som i tillegg til å slite med å plassere hendene, ikke helt hørte hvordan låtene fortonet seg for publikum.

— Men det var god stemning i studio, så jeg satser på at det ble bra, sier han.

- Og du kan selvfølgelig ikke si hvordan det gikk?

— Nei, det kan jeg jo ikke, annet enn at det blir spennende, så folk må bare følge med.

Artisten kan derimot lette noe på sløret og røpe at tv-seerne får en aldri så liten smakebit av singelen "Open Up Your Eyes", som nå skal gis ut i Romania, sammen med debutalbumet "Sundry Tales".

Bytter ut fredagsmenyen

Men selv om kristiansanderen ikke kan fortelle hvordan det gikk, kan han stolt røpe morgendagens meny, som han skal diske opp til venneflokken som skal benke seg foran tv'en hjemme i leiligheten.

— Da bytter vi ut fredagstacoen med andebryst, helt klart, sier han.