KRISTIANSAND: Da Arild Buli fikk napp hos Slash skulle bandet ha en kvart million dollar i forskudd. De pengene hadde ikke Buli, men to privatpersoner lånte ham pengene, Jan Erik og Jan Kristian Eriksen.

Fra januar 2009 hadde Quart Event en kvart million kroner i faste kostnader per måned. Totalt ble det betalt 20,4 millioner i artisthonorarer i fjor.

Andre kostnader beløp seg til 18,7 millioner. Billettinntektene ble 15,1 millioner. Inntektsbudsjettet viste en svikt på 78 prosent, ifølge borevisor Kjell Arnvard.

Låneavtaler

Det ble inngått flere låneavtaler mellom Quartselskapene og Buli på den ene siden, og private på den andre siden. Disse lånene gjorde det mulig å arrangeres festivalen, ifølge Arnvard.

Revisor mener at låneavtalene må betegnes som «noe spesielle». Arnvard mener at avtalene neppe var et ledd i en plan, men heller etter akutt behov for penger.

(Les mer under bildet)

I SKIFTERETTEN: Arne Buli var assistert av sin advokat Hanne Eva Mûller da han møtte i skifteretten første gang. Til høyre bostyrer, advokat Kai Knudsen. Foto: Kjartan Bjelland

Borevisor har påvist at Quartfestivalen skylder 3,4 millioner i artistskatt. Det er utbetalt lønn uten at skattetrekk er satt inn på konto.

Uryddige dagsoppgjør

Dagsoppgjørene er ikke like formelle og ryddige. «Så langt det er bokført, viser kassa en negativ beholdning på 572.461. Det i seg selv er jo en umulighet», konstaterer revisor. Han bemerker også sammenblandingen Bulis privatøkonomi og selskapene.

Lånetransaksjoner er blant annet basert på håndskrevne beskjeder uten krav til dokumentasjon.

I noen grad er det også brukt kontant betaling. Ved fem anledninger fikk selskapet Stage Concept AS utbetalt sine krav i kontanter. Den 4. juli fikk selskapet 200.000 kroner i mynt.

Politiet koblet inn

Politiadvokat Hilde Almåsstø bekrefter overfor Fædrelandsvennen at politiet er koblet inn i behandlingen av konkursene, og at borevisors rapport nylig er mottatt.