KRISTIANSAND: — Det ser ut som det kommer endringer, men hva endringene blir og hvor store de blir er vanskelig å si nå, sa gruppeleder Tor S. Utsogn i Frp i morges. Sent i går kveld ble det kjent at Høyre snur i Sørf-saken, etter at tidligere ordfører Bjørg Wallevik holdt huskestue i partiets gruppemøte. Det betyr at Høyre vil gå tilbake på forslaget om å kutte 500.000 kroner i turne- og arrangørstøtten som deles ut av Sørf årlig.

Forslaget ligger innbakt i det samlede budsjettforslaget Frp, Høyre, KrF og Pensjonistpartiet presenterte tidlig i forrige uke.— Hvordan er muligheten for at dere går med på at Sørf ikke får kutt i sine tildelinger?

— Dette kuttforslaget kom ikke fra oss. Vi må se helheten i budsjettet før vi blir enige, sier Utsogn.

I dag møttes gruppelederne på ordførerens kontor, men den formelle sammenhengen gjaldt forberedelse til møte i valg- og honorarkomiteen.

— Vi diskuterer andre ting enn budsjett også, sa Krfs Jørgen Kristiansen da Fædrelandsvennen besøkte møtet i formiddag. Det er likevel all grunn til å tro at også budsjettet ble tema da f.v. Jørgen Kristiansen (KrF), Hans Otto Lund (H), Arvid Omdal (KrF), Odd A. Salvesen (PP) og Tor S. Utsogn (Frp) satt samlet rundt bordet.Men ifølge Jørgen Kristiansen skal ikke budsjettet diskuteres igjen før i et møte på mandag, og han hadde i morges ikke lyst til å lette på lokket om hvorvidt KrF er villige til å endre på budsjettforslaget.

— Vi har kommet fram til et budsjett vi er enige om, og står fast på det til vi kommer fram til noe annet, sier Kristiansen.