ARENDAL: – Det har vært mange norske kandidater til headlinerplassen på Hove de siste fem årene, men Kaizers har gjennom årene bevist at de er i en divisjon for seg selv, sier Hoves bookingansvarlige Toffen Gunnufsen. Han synes det er svært gledelig og endelig kunne sette et norsk band øverst på plakaten.

Fyller fem år

– Kaizers er siste band ut på hovedscenen fredag 1. juli og det er naturligvis ekstra hyggelig å avrunde femårsjubileet vårt med et band festivalpublikummet vårt har ønsket seg i mange år, sier Toffen.

Med fem bestselgende album på samvittigheten og to på trappene har Kaizers Orchestra blitt den norskspråklige rockens framste flaggskip. Låter som «Maestro», «Ompa til du dør» og «Evig pint» er alle som moderne, norske klassikere å regne. Bandet har også gjort oppsiktsvekkende stor suksess i utlandet med tekster på kav rogalending.

Spiller på Canal Street

Jærbuene spiller også på den konkurrerende festivalen Canal Street som arrangeres fra 27. juli til 1. august.

– Det er ikke så vanlig at to festivaler som ligger så nærme hverandre ønsker å dele headliner, men i en god og broderlig ånd har vi kommet fram til at dette er et band som vil fungere ypperlig for oss begge. Tidspunkt og målgruppe er helt forskjellig. Dessuten tipper jeg det er masse glade Kaizers-fans her i sør som får sjansen til å se yndlingsbandet sitt to ganger denne sommeren, sier Toffen Gunnufsen.

Bekreftede artister

Hovefestivalen arrangeres fra 28. juni til 1. juli. Hittil er blant andre Robyn, Linkin Park, 30 Seconds to Mars, John Olav Nilsen & Gjengen, Kasabian og Bright Eyes bekreftet til festivalen på Tromøya utenfor Arendal.