NORMALT: Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet spilte som normalt i kveld. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

KRISTIANSAND: — Dette er en uvanelig og spesiell dag for Norge. Tankene våre går til alle de berørte av de grusomme hendelsene i Oslo og Utøya. Vi hadde mange vurderinger i forhold til om vi skulle spille denne forestillingen i denne situasjonen. Ingen kommer til å glemme denne dagen, og vi vil gjerne spille forestillingen i kveld. Mange barn har kommet hit i kveld, langveis fra, og vi ønsker ikke skuffe noen. Vi sender alle våre tanker de berørte i landet. Nå må vi alle sammen stå sammen, sier Terje Formoe før kveldens Kaptein Sabeltann forestilling startet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPESIELL: - Dette er en uvanelig og spesiell dag for Norge. Alle tankene våre i kveld går til de berørte, sa Terje Formoe før kveldens forestillinge startet. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

Det er en spesiell stemning i Dyreparken og Kjuttaviga i kveld. Parken som vanligvis er full av yrende folkeliv og glade mennesker er dempet. Det er mange som har kommet for kveldens Kaptein Sabeltann forestilling. I garderoben er det flere av skuespillerne som er svært preget.— Vi er alle sammen sterkt preget i kveld. Noen gråter og synes det er vanskelig å skulle gå ut på scenen og spille og ha det moro. Jeg selv våknet til et sjokk i dag morges. 91 mennesker var da tallet på de som har blitt drept. På tross av alt dette har vi ikke vært i tvil. Vi vil holde forestillingen i kveld. Hovedsakelig på grunn av alle barna, men også for de voksne. I tider som dette kan det være godt å fokusere på noe annet. Det tror jeg vi alle sammen har godt av, sier Terje Formoe.

- Har dere fått noen reaksjoner på at dere holder forestilling i kveld?

— Vi har fått flere tilbakemeldinger, men de har bare vært positive. Foreldre har vært enige i våre beslutninger om å holde forestillingen i kveld. De synes det er viktig at vi gjør dette for barna, og at ikke alt stopper opp på grunn av hendelsene i Oslo, forteller Formoe og fortsetter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PREGET: Terje Formoe var lenge i tvil om de skulle holde Kaptein Sabletann forestillingen i kveld. Han selv og flere i staben var sterkt preget av hendelsene i Oslo. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

— Det er mange som fortsatt er engstelige. Noen kommer ikke hit i kveld på grunn av at de har mistet mennesker de er glade i. Det er mange som fortsatt ikke vet om sine kjente og kjære er i sikkerhet, og det er stor fare for at noen man kjenner er berørt. Norge er et lite land.

- Hvordan har du forberedt staben din i kveld?

— Vi har hatt flere samtaler sammen. Noen synes det er tyngre enn andre. Vi støtter hverandre og vi er alle tunge til sinns. Jeg er utrolig stolt av dem. Vi er 40 mennesker som står på for å gjennomføre dette. Men det er tungt.

Amfiet i Kjuttaviga er helt fullt av voksne og barn. Flere av barna har gledet seg til dette over lengre tid, og noen har reist langt for å oppleve Kaptein Sabeltann.

— Jeg synes det er veldig bra at forestillingen i dag ikke ble avlyst. Det er viktig å ikke la terror og grusomme hendelser ta overhånd for hverdagen. Vi må ikke la de vinne, forteller Frode Endresen (37),

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POSITIVE. (t.v.) Cathrine Klungseth (36), Mia Endresen (5), Kaja Endresen (7) og Frode Endresen (37) synes det var folott av Kapten Sabeltann ikke ble avlyst. Jentene deres hadde gledet seg lenge. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

— Har dere merket noen endringer i Dyreparken i dag? - Ja, det har vi. Det har vært litt roligere i dag. Det har vært en annerledes stemning. Da vi tok den sorte dame ble vi informert om at de ikke kom til å skyte med kanonene. På grunn av tragediene i Oslo. Barna våre er klare over det som har skjedd, men det er vanskelig å forstå. De har gledet seg veldig til Kaptein Sabeltann, forteller Endresen.