KRISTIANSAND : — Jeg er stolt over det vi har fått til. Filmen representerer det høyeste nivået jeg har inne nå, og det er gøy å se at dagene vi jobbet med kortfilmen har betalt seg, sier Kristian Landmark.

I slutten av august spilte Landmark og filmteamet hans inn "Nedbamanning". I kortfilmen følger vi et ungt par som har fått avslag på en søknad om å få barn, og derfor prøver å skaffe seg et barn på ulovlig vis. Filmen tar med andre ord for seg et tema som kan kjennes igjen fra Kinas ettbarnspolitikk, men som er tatt enda lenger i Landmarks film.

— Jeg håper absolutt kortfilmen vil skape debatt. For noen vil den nok fortone seg som en sterk opplevelse, mens andre har et mer distansert forhold til tematikken fordi de er for tett på. Jeg tror den vil oppleves som grusom, men også som viktig, sier regissøren.

Tre filmer på programmet

Tirsdag kveld skal filmen, som er ferdig grovklippet, vises under "Ny film – film på vei" på Aladdin, som arrangeres av Sørnorsk filmsenter og Cinemateket.

Der skal også kortfilmen "Et rom uten utsikt" vises. Den er basert på en sann historie, og setter mobbing på dagsorden. Filmen har blitt brukt i skolesystemet denne høsten, i regi av Den kulturelle skolesekken. Linda May Kallestein, som driver Genesis Film Sør, har skrevet manus og produsert filmen.

I tillegg blir det også vist klipp fra filmen "Who will be a Gurkha", som handler om utvelgelsen til den engelske spesialenheten Gurkha, av mange kalt verdens hardeste militære utvelgelsesprosess. Genesis Film Sør er coprodusenter på filmen, og sørlendingene Adrian Dar og Eric Petterson har ansvaret for postprodusjonen av filmen. Filmen er tatt ut til konkurransen for helaftens dokumentarfilm under dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Regissør Kesang Tseten vil være med på arrangementet på Aladdin.