KRISTIANSAND : Sowdiak er nok en rapper fra Kristiansand, som har signert for G'bless Records, og som vil styre unna hiphop-klisjeene. Bitches and hoes, og den type ting.

— Jeg vil ikke rappe om dop og biler og alkohol. Jeg vil formidle et godt budskap, jeg vil si noe, forteller Sowdiak, alias Joachim Stensland. Han har fått med seg artister som Jonesy og Twisted Artistics på ep-en "Går Videre", som ble sluppet i oktober og umiddelbart gikk høyt på iTunes-listene.

Inspirert av Vågsbygd Handy

Sowdiak forteller at han er inspirert av lokale artister, blant andre Vågsbygd Handy.

— Spesielt lyrisk sett har jeg alltid sett opp til dem, sier han, og forteller at singelen “I biter” handler om et ekteskap i oppløsning.

— Jeg er jo et skilsmissebarn selv, så jeg vet litt om det. Det er alltid et aktuelt tema, og jeg ville prøve å lage en realistisk historie om det, forklarer han.

Og i likhet med Handy, skriver Sowdiak på norsk.

— Jeg er vel ikke så stødig i engelsk, og det norske språket er mest naturlig for meg. Jeg kan bruke flere fremmedord, flere begreper enn hvis jeg skulle skrevet på engelsk. Og folk skjønner det, det går ikke over hodet på dem, sier han.

Ny video

Debut-ep'en er variert, både når det gjelder innhold og musikalsk uttrykk.

— Hvis jeg skulle gjennomført et tema, en rød tråd, ville jeg blitt lei. Jeg har laget fem spor som er vidt forskjellige og puttet alle på samme plate. For å få variasjon, og for å vise at jeg kan beherske flere sinnsstemninger. Jeg tror ep-en inneholder noe for enhver smak.

20-åringen sier han vil fortsette å eksperimentere med sjangre og uttrykk, og hele tiden utvikle seg videre.

— Det er veldig mange ting jeg synes er kult, og jeg liker å prøve å finne nye ting som fungerer. Jeg vil ikke holde meg innenfor én ting, jeg vil prøve å være litt nyskapende, sier han.

I dag slipper Sowdiak en musikkvideo til låten "Harakiri", som ble spilt inn i Bergen tidligere i høst og er produsert og regissert av Jan-Erik Mæland. Om kort tid kommer også flere singler fra Kristiansand-rapperen.