Bassist Lars Løberg Tofte har vært en av nøkkelfigurene i Heroes & Zeros siden oppstarten.

— Det er med tungt hjerte vi bringer dere nyheten om at Lars Løberg Tofte har bestemt seg for å slutte i Heroes & Zeros av kunstneriske grunner, skriver bandet på sine hjemmesider.

Tofte vil delta på tre eksklusive «avslutnings-konserter», og de øvrige medlemmene Hans Jørgen Undelstvedt (vokal og gitar) og Arne Kjelsrud Mathisen (trommer) lover at bandet vil bestå på tross av at de nå mister en nøkkelperson.

— Vi ønsker Lars all lykke fremover med eventuelle andre prosjekter, og forsikrer dere om at Heroes & Zeros vil bestå og allerede er godt i gang med materiale til ny plate.

Indierockerne som opprinnelig kommer fra Lillesand, spilte sin første konsert på Skuret i Oslo i 2005. Snøballen begynte for alvor å rulle for Heroes & Zeros da de vant plass på den landsomfattende Zoom/Urørt-turneen i 2006 og vant den prestigetunge Alarmprisen. Deretter fulgte blant annet P3 Sessions-turné, en rekke festivaljobber og en kritikerrost ny plate i 2009. Etter utgivelsen av «Simian Vices, Modern Devices», ble de nominert i kategorien «rock» under årets Spellemannspris-utdeling.

Heroes & Zeros vil gjøre sine tre siste konserter med Lars Løberg Tofte på bass under Spitsbergen Rock på Svalbard 28. mai, i Grimstad 12. juni og på Palace Grill i Oslo 14. juni i år.