KVINESDAL: «Vest-Agder Arbeiderparti berømmer Kvinesdal kommune og Norway Rock Festival for å iverksette konkrete tiltak for å motarbeide at kriminelle mc-klubber får rekruttere nye medlemmer. Vi oppfordrer alle andre kommuner og festivaler å følge eksempelet fra Kvinesdal», skriver partiet i en uttalelse som er gjengitt i Farsunds Avis.

Nestleder i partiet, Nils Harald Rennstrøm, sier til avisen at uttalelsen skal støtte opp om festivalen.

– Tanken med uttalelsen er egentlig å støtte opp om Norway Rock og samtidig sende signaler til både fylkeskommunale ledere og kulturdepartementet om at det skal stilles same krav til andre festivaler. Andre festivaler og kulturarrangementer bør ta inn i sitt reglement at såkalte énprosentklubber ikke har adgang, sier Rennstrøm til Farsunds Avis.

Det var 22. mars at Agder-politiet og Kvinesdal kommune arrangerte pressekonferanse for å fortelle at motorsykkelklubben Hells Angels trolig ønsket å holde et landstreff under Norway Rock Festival på Øyesletta i juli.

Dersom festivalen ikke stengte ute kriminelle énprosentsklubber kunne kommunal støtte på 250.000 kroner og annen offentlig støtte stå i fare. To dager senere gikk presseansvarlig i festivalen, Åse Gjelsten-Versland, og bekreftet at festivalen hadde valget mellom å endre reglene og å avlyse.

– Det har vært et helvete, sa Gjelsten-Versland. Festivalen valgte til slutt å endre sine ordensregler.