Sharon Stone ble legendarisk i forbindelse med at hun i den berømte avhørsscenen med politiet i «Basic Instinct» krysser beina og avslører at hun ikke har noen truse på. Første gang Stone selv så scenen ble hun rasende på regissøren.— Jeg visste at jeg skulle krysse beina og jeg visste at vi skulle gi inntrykk av at jeg var naken, men jeg forestilte meg aldri at alt skulle synes i scenen, forteller Stone ifølge ContactMusic.

Senere, da hun så scenen på lerretet, ble Stone sjokkert.

— Jeg tenkte at det å se dette i et rom fullt av fremmede var så respektløst mot meg av Paul Verhoeven, så jeg gikk inn i hans avlukke hvor jeg slo ham og gikk, forteller hun.

I dag ser Stone, som 14 år etter den første filmen er aktuell med oppfølgeren i «Basic Instinct 2», tilbake på produksjonen med et litt annet blikk. Hun tror ikke hennes tolkning av rollen som krimforfatteren Catherine Tramell ble legendarisk på grunn av den mye omtale scenen.

— Jeg tror ikke den fremmet karrieren min fordi det gikk an å se opp under kjolen min, men fordi jeg spiller godt i hele filmen, sier hun. (©NTB)