Dette ifølge en regjeringsuttalelse mandag. Shiloh Nouvel Jolie-Pitt som ble født lørdag i Welwitschia Clinic i Walvis Bay i Namibia kan dessuten få namibisk statsborgerskap, uttalte de namibiske myndighetspersonene.Paret ga også 90.000 kroner til en skole og et samfunnshus i Swakopmund som de besøkte.

Miljøombud og turistminister Leon Jooste sier at pengene vil bli brukt til å forbedre de to sykehusene i Walvis Bays og at det vil utgjøre et massivt bidrag til namibiske babyer.

— Vi vil bidra til Namibia og folkene som har vært så elskverdige mot oss denne gangen, sier paret ifølge et presseskriv.

Pitt og Jolie hadde trukket seg tilbake til Namibia i april for å unngå medieoppmerksomhet før fødselen og myndighetene hadde lagt forholdene til rette for dem.

De ble gitt høy sikkerhet på hotellet de bodde på og sykehuset hvor fødselen fant sted. Det ble også satt opp grønne barrikader på stranden for å avskjerme dem fra fotografer, mens myndighetene nektet å innvilge visa til journalister som ikke hadde skriftlig tillatelse fra Jolie og Pitt til å dekke fødselen. Politiet arresterte også fotografer og konfiskerte film.

— Paret er overlykkelige over hendelsene og har uttrykt sin lykke over å få dele denne opplevelsen i Namibia, blir det skrevet i uttalelsen.

I en annen uttalelse skriver Jooste at namibisk lov tillater alle nyfødte barn automatisk å bli namibiske statsborgere ved fødselen. Statsborgerskapet vil bli diskutert med paret på et senere tidspunkt. (©NTB)