KRISTIANSAND/OSLO: — Det ble ikke den, altså. Det ble "Amazed", som er en låt fra Lonestar. Den representer en nyere country i USA, og er en stor ballade, sier Espen Grjotheim.

Både Grimstad-karen og Helene Bøksle kom helskinnet gjennom første utstemmingsrunde av Stjernekamp sist lørdag. Da var 80-tallspop sjangeren. Denne lørdagen blir det country, med Bjøro Håland som coach.

— Mitt forhold er nok som mange andre. Det er masse fint i den sjangeren. Jeg har ikke gjort det selv, så det er et litt ukjent terreng. Men det var fint å snakke med Bjøro, sier Grjotheim, som fikk et godt råd av Sørlandets store countryhelt.

— "Syng med den stemmen du har, men bruk hjertet" sa han. Jeg tror han likte det jeg skulle gjøre. Han sa også at jeg skulle være opptatt av teksten. I country er gjerne ordene svulstige, men de blir sagt med stor oppriktighet, forteller Grjotheim.

Helene Bøksle har valgt den velkjente "Always On My Mind", som blant annet Willie Nelson og Elvis har sunget.

— Jeg elsker country, det ligger mitt hjerte nær. Det er en type måte å bruke musikken på som jeg elsker. Jeg ser fram til denne lørdagen, sier Bøksle.

Sist lørdag røk Elisabeth Andreassen ut av Stjernekamp, overraskende for mange. Ingen av de to sørlendingene var da blant de tre med færrest stemmer.

— Det viser at her er ting veldig åpent. Alt kan skje. Men det gjør det også lettere å forholde seg til. Når Bettan kan ryke først, så kan alle både vinne og ryke ut på lørdag. Det er spennende, sier Grjotheim.