KRISTIANSAND: — Opprinnelig var det meningen det skulle henge en slegge i kjettingen og ikke en skje. Kunst i det offentlige rom skaper jo ofte sterke reaksjoner, og her vil vi gi folk anledning til å gi følelsene utløp dersom de ikke liker kunsten. De kan selvsagt gjøre det samme med skjeen, det vil bare ta litt lengre tid, sier Odderøya-kunstneren som kaller seg Flecktarn.

Han er halvparten av kunstnerduoen Flecktarn & Woodland som står bak betong-installasjonen "Åpningen". Denne ble torsdag kveld montert på parkeringsplassen ved Gravane på Odderøya.

Flecktarn forklarer at det er fritt fram for publikum og andre kunstnere å jobbe videre på "Åpning". Selv begynte han å male litt bak på betong-elementet torsdag.

Fritt fram å følge opp

— Så kan andre følge opp som de vil. Hvis noen gjør noe slikt ber vi om at det får stå en uke før noen andre jobber videre. Dette er en invitasjon til alle andre kunstnere om å gjøre ting de ikke pleier å gjøre. Vi vil spesielt utfordre de andre kunstnerne som deltar på Odderøya Open neste helg til å følge opp dette.

Ønsket vårt om å være anonyme har sammenheng med at vi vil kunne eksperimentere mest mulig fritt uten at det blir satt i sammenheng med andre arbeider vi gjør, sier Flecktarn.

Det var bare han som var til stede av kunstnerduoen da "Åpning" ble montert torsdag kveld, og Fædrelandsvennen har fått et bilde av vedkommende der han står maskert foran verket.

Mer kan komme

— Woodland er bortreist. Hun er ganske kjent for andre ting hun lager, røper Flecktarn.

Begge kunstnerne har base på Odderøya, og arbeider derfra.

— Kommer det flere installasjoner av denne typen?

— Det kan godt hende. Bare følg med, sier Flecktarn.

Bilder av kunstverket finnes på instagramkontoen #flecktarnandwoodland, og andre oppfordres til å legge ut bilder av sin egen utvikling av kunstverket.