LINDESNES: Skuespilleren er kjent som barskingen Knut Haugland i Oscar-nominerte "Kon-Tiki".

Nå blir han å finne på rollelista til Hans Petter Molands nye stjernespekkede spillefilm, "Kraftidioten".

STJERNEN OG REGISSØREN: Hans Petter Moland har nok en gang hentet inn Stellan Skarsgård til en ny film. Sist var i "En ganske snill mann". Foto: Kallestad, Gorm

Hvor stort dette er ga Tobias Santelmann (32) selv uttrykk for på Twitter i går: "Hitler, Thor Heyerdahl og faren til han i "True Blood". Min type cast!", skrev han.

Skarsgård og Bruno Ganz

Hovedrollen i "Kraftidioten" har svenske Stellan Skarsgård, kjent fra en rekke Hollywood-filmer, blant andre "Pirates of the Caribbean".

HITLER: Bruno Ganz i den store, tyske suksessen "Der Untergang".

Han spilte også hovedrollen i Molands forrige spillefilm " En ganske snill mann".I andre sentrale roller i den nye filmen finner vi Bruno Ganz, kjent som Hitler i storfilmen "Der Untergang", og Pål Sverre Hagen, som spilte Thor Heyerdahl i "Kon-Tiki".

— Dritnervøs

NY ROLLE: Tobias Santelmann fra Spangereid har en rolle i Hans Petter Molands nye film "Kraftidioten": Foto: JACOBBUCHARD.COM

Tobias Santelmann, som opprinnelig er fra Spangereid i Lindesnes, har en mindre rolle i "Kraftidioten".Da Fædrelandsvennen møtte ham til et portrettintervju for noen uker siden, skulle han videre til den første leseprøven før filmingen. Han gruet seg spesielt til å møte Skarsgård, en av de store heltene hans.

— Det er selvfølgelig en jeg er drittnervøs for å møte, sa Tobias Santelmann.

— Men jeg har spilt mot sønnen hans, så hvis han er en brøkdel så koselig som sønnen hans er, så tror jeg det skal gå fint, la han til.

Santelmann spilte mot Gustaf Skarsgård på "Kon-Tiki". Twitter-meldingen han sendte ut i går refererte imidlertid til broren Alexander Skarsgård, superkjendis etter vampyr-tv-serien "True Blood".

- Veldig stort

"Kraftidioten" handler om brøytebilsjåføren Nils (Skarsgård), en hederlig kar som ser fram til pensjonisttilværelsen. Alt endrer seg når han mottar en telefon om at sønnen er død av en overdose.Store deler av filmen spilles inn på Beitostølen i disse dager. Det ellers så fredelige vinterparadiset forvandles til en narkokrigssone.

Tobias Santelmann spiller en kompis av sønnen til Nils.

— Bare det å få jobbe med Hans Petter Moland er veldig stort. Jeg har en veldig liten rolle, men fordi det er den regissøren og de folkene, er det kjempegøy, sa Santelmann da Fædrelandsvennen møtte ham i Oslo tidligere i år.