KVINESDAL: — Vi synes det burde skje noe om sommeren på Øyesletta. Vi begynte å planlegge dette i høst. I januar begynte vi å jobbe mer med det. Det er som dørstokkmila - det skal litt til for å komme i gang. Men så fikk vi booket et band, sier Lars Stian Egeland (24) til fvn.no.

Han er festivalsjef for Øyesletta Live, som Farsunds Avis omtalte fredag. Med seg på laget har han John Victor Senland (24) og Yngve Stokkeland (17), samt to hemmelige, lokale investorer.

— Vi har kontrakter med fem band, men vi har kontakt med 13 band. Vi offentliggjør de første bandene torsdag, sier han.

- Mer varierte

Egeland understreker at det ikke er noen Norway Rock-kopi de prøver å stelle i stand, selv om festivalen skal avholdes samme sted som Norway Rock Festival, som gikk konkurs i fjor høst.

— Nei, dette er mer blandet musikk. Vi er mer varierte, sier han.

- Men tror du dere etter hvert kan bli større enn Norway Rock?

— Det tviler jeg på, sier Egeland.

Sunn fornuft

Foreløpig er det ikke bestemt om sommerens festival 22. og 23. juni blir enestående, eller om det blir et årlig arrangement.

— Det blir en liten festival, men det blir i alle fall en fest. Vi er unge folk alle tre, og har ikke den store erfaringen. Men man kommer langt på sunn fornuft. Og hvis vi lurer på noe, rådfører vi oss med folk vi kjenner som har vært i gamet lenge, sier Egeland.

Bandene som bookes går i sjangrene metall, rock, country og "rølp", og Egeland forklarer sistnevnte kategori med den type band Luxus Leverpostei er.

— Men Luxus var dessverre opptatt, sier Egeland.