KRISTIANSAND: — Det er veldigviktig for oss at dette blir en koselig festival som gir skikkeligkonsertfølelse, sier Bente Johannesen, fritidsleder i Fritidsetaten Øst.

Fredag 27. april hadde Randesund bydelshus og Grotta lydstudiopremiere på den nye stor satsingen, Grotta Festivalen.

— Nå er det lengesiden vi har hatt sånne konsertkvelder og festivaler her på huset. Vi er jo enkulturetat og det er viktig at dette blir tatt opp igjen fordi musikken er enså stor del av manges liv i dag, forteller Johannesen.

Ble rørt til tårer

Det var i alt ni artister ogband som skulle fremføre fire av sine egne låter. Da artistgruppen ”The City”,som består av tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik, gikk på scenen, tokdet ikke lang tid før publikum ble rørt til tårer.

Charlotte Wallevik (til venstre) og Maren Wallevik spilte under Grotta Festivalen. Foto: Casper Lehland

— Vårt mål er ikkeså spille alt riktig eller være perfekte. Vårt eneste ønske er å treffe ethjerte, og klarer vi det er vi veldig fornøyde,forteller søstrene.- For oss er detviktig å formidle, sier Maren.

— Vi bruker mye tidpå å øve, men det er viktig for oss at vi ikke øver for mye. Vi vil føle det visynger og vi tror ikke at vi ikke klarer å føle nok om vi har øvd for mye,supplerer Charlotte.

Vil til Kilden

Andreas Holteberg, leder forGrotta lydstudio, har et mål om å ta med seg Grotta Festivalen til Kilden om etårs tid. I mellomtiden vil han satse på Akustisk Fredag og åpen mikrofon påRandesund bydelshus.

- Hva syns du om konsertkvelden?

— Jeg synes det gikk over all forventning! Det var herligå se at ungdommene responderte så bra på bandene som spilte. Høydepunktenet formeg var da jeg så et par jenter som felte noen tårer til musikken til søstreneWallevik i "The City" - og selvfølgelig crowdpleaserne Cheap Karma og B96, somgjør meg veldig stolt. Det er utrolig gøy at det var så mye engasjerte ungdom, og jeger utrolig godt fornøyd med at Edvard Germannslund og Nicolai Gill Johansen tokpå seg en så aktiv rolle i arrangeringen av denne fantastiske festivalen,forteller en blid Holteberg.

Vil skape forum

- Hvaskjer videre?

— Videre jobber vi med å få til, med Edvard ogNicolai i spissen, et akustisk fredagskonsept, som etter alle solemerker vilvære i drift fra august av. Her vil vi fylle kvelden med en åpen scene, hvordet er lav terskel for å komme opp å prøve seg, åpen klubb og en workshop påtemaer som band og artister kan melde inn til Grotta på forhånd. Vi vil lage etforum hvor unge band og artister kan utveksle erfaringer og reflektere overulike temaer relatert til det å være artist. I tillegg jobber vi med å få på plasskompetente kursholdere til de aktuelle temaene som kan være alt fra digitalmarkedsføring til låtskriving og andre spennende temaer. Poenget er at vihjelper artistene til å komme videre fra der de er, og det erkjernen i Grotta, sier Holteberg.