LONDON: Actionfilmen "Kick-Ass", basert på en tegneserie av Mark Millar og John Romita, ble kraftig kritisert for sin voldsgehalt i 2010. Når oppfølgeren får kinopremiere fredag, er det uten Jim Carrey som ambassadør. I kjølvannet av vinterens Sandy Hook-massakre gjorde stjerneskuespilleren det klart via Twitter at han ikke kunne stå inne for innsatsen og innholdet.

Skjønt, sentrale krefter mener Carrey-utspillet bare har styrket publikumsappellen.

— Jeg tror det har hjulpet, forteller Christopher Mintz-Plasse til NTB i London.

— Når noen sier at den er så brutal, at den er så ille at Jim Carrey ikke kan stille seg bak den, vil folk tenke at den er verdt å se. Altså tror jeg ikke det er ødeleggende for filmen.

Helomvending

Regissør Jeff Wadlow slutter seg til det.

— Traileren er blitt vist på CNN under diskusjoner av saken, så det har neimen ikke skadet oss, hevder han overfor NTB.

— Når det er sagt, må jeg flire når jeg hører folk spekulere i at den skriver seg fra et studioforsøk på å sikre større medieoppmerksomhet. For det er definitivt ikke tilfelle.

Les anmeldelsen av filmen her:

Gutta er heller ikke spesielt overrasket over Carreys helomvending.

— Et geni som ham er gjerne litt "off". Jim Carrey er fantastisk, men det kom ikke overraskende på meg da jeg leste det. Det ga en slags mening, sier Mintz-Plasse, som er mest kjent som "McLovin" i kultkomedien "Superbad".

— Her er greia med Jim Carrey, istemmer Wadlow.

— Vi elsker filmene hans fordi vi aldri vet hva han vil komme til å gjøre eller si. Vel, jeg kan orientere om at sånn fungerer det i virkeligheten også.

Ansiktsproteser

"Kick-Ass"-universet kretser rundt tittelfiguren, spilt av Aaron Taylor-Johnson, og venninna Hit-Girl, spilt av Chloë Grace Moretz. Carrey – nærmest ugjenkjennelig takket være ansiktsproteser han angivelig finansierte selv – gestalter superhelt-høvdingen Stars and Stripes, som blant annet slår hardt fra seg med et økseskaft.

Ifølge Mintz-Plasse tilbrakte han kun ti dager på settet.

— Scenene hans ble innspilt svært hurtig. Dermed fikk han ikke med seg det som skjedde rundt ham. Først da han så den ferdige filmen, fikk han se Mother Russia, Hit-Girl og undertegnede i aksjon, noe som må ha blitt for tøff kost for ham.

Mens Mintz-Plasse gjentar rollen som bøllefrøet Chris D'Amico, er Mother Russia en platinablond, arrbefengt kjempe som starter med å ta rotta på en hel hær politimenn. Wadlow vil imidlertid ikke være med på at toeren er "verre" enn originalen.

— Jeg skrev manuset og filmet det jeg skrev. Med andre ord var det ingen overraskelser der i gården, bedyrer instruktøren.

— Og etter å ha studert den første filmen, synes jeg ærlig talt ikke at vår er mer voldelig. Men jeg respekterer Jims rett til å endre oppfatning.