— Vi har vært på konsertene her før, men ikke i år. Det var noen venner som tipset oss om å gå hit i kveld. Så da dro vi en tur fra hytta, sier Tone Dalvang (56).

FIKK TIPS: Tone Dalvang (56) og Erling Andresen (58) hadde fått tips om å få med seg denne kvelden. Det angret de ikke på. Foto: Christian Ingebrethsen

Hun hadde fått kremplassen på Café Generalen lørdag kveld, med god utsikt til scenen.

— Først er fremst er vi her for å se Hilde Hefte, men alt det andre virker også kjempebra, legger Erling Andresen (58) til.

Tydelige kvinnestemmer

Det var flere som lot seg lokke av lørdagens artister i Ravnedalen. I tillegg til Silje Kåfjord, også kjent som Alice and the Mountain, spilte nemlig både Hilde Hefte, Bjørn Ole Rasch og Annbjørg Lien.

— De er alle veldig flotte og aktuelle artister. Vi har bevisst valgt tydelige kvinnestemmer til å spille her i kveld, sier bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth før konserten startet.

Sammen med styremedlem i Wergelandselskapet, Bjarne Markussen, ville de nemlig hylle en viktig kvinne denne kvelden på Café Generalen.

ARRANGØRENE: Wergelandselskapets Bjarne Markussen (f.v.) og bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth håpet på at folk hadde en god konsertopplevelse. Og at de ble minnet om hvor viktig Camilla Collet er. Foto: Christian Ingebrethsen

— Mange tror hun bare er søsteren til Henrik Wergeland. Men Camilla Collett brøt barrierer ved å kreve rettferdighet og respekt for kvinner. Hun sto i 30 år på barrikadene, og i kveld skal vi hylle henne, forteller Markussen.

Det er i år 200 år siden Camilla Collet ble født, og dette er en del av Wergelandselskapets jubileumsmarkering.

— Hun kan ta mye av æren for at kvinner fikk så tidlig stemmerett her i landet, legger Transeth til.

Slappet av i Dyreparken

En av de sterke kvinnene, Silje Kåfjord, hadde hatt en unormal oppladning før kveldens konsert.

— Jeg har brukt hele helga til å slappe av i Dyreparken. Det har vært fint, sier hun da vi møter henne rett før hun skulle på scenen.

- Hvordan vil kveldens konsert bli preget av Camilla Collets ånd?

— Vi er jo kvinner selv da. Og så er tekstene våre litt politiske. Men ellers så kjører vi som normalt, med en del rolige, flytende låter, sier Silje Kåfjord, eller Alice and the Mountain, som hun kaller seg.

— Jeg har ikke spilt her før, så dette blir spennende. Men jeg bodde i nærheten her før og husker disse konsertkveldene som veldig koselige.

Magisk stemning

Og koselig ble det. Selv om arrangøren forventet rundt 200 publikummere, og det kun var nærmere 100 til stede da Fædrelandsvennen forlot cafeen, ble stemningen magisk på Generalen da Kåfjord satt i gang.

NESTEN FULLT: Litt over 100 mennesker fikk med seg Silje Kåfjord lørdag kveld på Café Generalen. Foto: Christian Ingebrethsen

— Neste låt var den første kjærlighetssangen jeg skrev, så den er nok litt søt og naiv, sier Kåfjord fra scenen til varme smil fra publikum.

Det var på et øyeblikk så stille og harmonisk stemning på Generalen at man kunne høre fontenen i bakgrunnen sildre, og de små lydene fra endene på vannet.

— Vi håper at folk får en god konsertopplevelse. Men også at de blir minnet om hvor viktig Camilla Collet er, sa Markussen fra Wergelandselskapet før konserten.

Han har stor grunn til å tro på at hvert fall et av målene ble oppnådd.