KRISTIANSAND: Jesper Mathisen gav i fjor ut boka "Pappas siste kamp", der han fortalte åpent om dagene og følelsene etter at han fikk beskjed om at faren var dødssyk. I kveld forteller han om sorgen i tv-serien "Underveis", som sendes på NRK.

Dønn ærlig

Jeg er dønn ærlig der også. Det har vært veldig sterkt for de som har sett det, og for meg også , forteller Startspilleren, som er usikker på om han vil se kveldens minidokumentar.

Jeg har sett den en gang, og vet ikke om jeg vil se den igjen. Kanskje jeg kommer til å se den sammen med mamma og søstrene mine. Hvis ikke vil jeg ikke se den, ikke i kveld i hvert fall , sier Mathisen.

Produsert av Sanden

Det er Dan Korneli og Brita Sørli Jærnes ved Sanden Media som har laget minidokumentaren, som er en del av samarbeidsavtalen produksjonsselskapet har med NRK.

Filmen handler om forholdet mellom Jesper og faren. Svein var blant annet med på å lage en fotballbane rett ved der de bodde på Gimlekollen når Jesper var liten. Vi viser også noen gamle 8mm-klipp fra Jespers barndom , forteller Korneli.

Tøft gjensyn

De har vært flinke, og jeg synes dokumentaren har blitt bra. Men det var tøft å se igjen de gamle videoopptakene av pappa, og høre hans stemme , sier Mathisen.

— Jesper er en hyggelig fyr, og er veldig åpen om disse tingene. Han håper hans historie kan gi noe til andre. Vi hadde et kjempefint samarbeid, og jeg syntes det var godt å lytte til det han hadde å si. Han er flink til å uttrykke følelser, sier Korneli.

Minidokumentaren vises på NRK 2 i kveld kl 19.45 og i morgen kl 16.30, samt på NRK 1 søndag kl 17.30.