KRISTIANSAND: — Vi regner med å være ferdig med første intervjurunde denne uken, sier stabs- og økonomidirektør i Kilden, Gunnar Thon Lossius, til Fædrelandsvennen.

Det var totalt 16 søkere til stillingen, men to av dem trakk seg da listen skulle offentliggjøres. Lokale kandidater er kinosjef i Lillesand, Elisabeth Dahl, og Anders Frode Marum, produktsjef i Kildens markedsavdeling.

Blant de tyngste kandidatene er svenske Stefan Sköld (63) som i august i fjor sa opp som programsjef i Trondheim Symfoniorkester, en jobb han hadde hatt i tre år. Tidligere har Sköld vært dirigent både ved Den Norske Opera og Oslo-filharmonien, og han har vært kultursjef i Lund og teatersjef ved Malmö Opera og Musikkteater.

Øvrige søkere er tidligere programsjef for Stavanger Symfoniorkester, Arne Almroth (54), den danske dirigenten og produsenten Vagn Egon Jørgensen (52), utdanningsleder Erik Karlberg (57) ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, musiker og medieviter Kate Augestad (56) fra Bergen, styreleder i Det norske Wagnerselskap Hans Petter Gyldfeldt (59) fra Oslo, komponist og musiker Jørgen Karlstrøm (31) fra Oslo, tidligere leder av Foreningen Kulturelt Initiativ, Dag Nilsen (59) fra Sandefjord, kantor Robert Berodacki (54) fra Kolbu, den danske produsenten Simon Christian Carlander (53), Charlotte Gjesdahl (50) bosatt i Wiesbaden og Ivar Alver (47) fra Gjettum.

Gunnar Thon Lossius ønsker ikke å opplyse hvilke fire som er med i finaleheatet, men sier de ønsker å få på plass en ny sjef så fort som mulig.

Håkon Berge ble sykmeldt i fjor sommer, og da han kom tilbake til Kilden i vinter var det ikke som direktør, men som musikalsk leder, blant annet på "Evita".