— Da jeg meldte meg på "The Voice", tenkte jeg at jeg ville komme så langt som mulig i konkurransen, men jeg ville egentlig ikke vinne. Men det er klart, når bilen sto parkert utenfor, og jeg så at jeg kunne reist på en ferie til 60.000 kroner sammen med dama mi, ja da var det fristende. Men nå, når lampene er skrudd av, tenker jeg at det var det greieste. Jeg er fri til å gjøre akkurat som jeg vil, og jeg slipper den fæle kontrakten. Den friheten tror jeg er viktig for artister som ikke ønsker å binde seg opp for mye, sier Pål Rake (24) til Fædrelandsvennen.

Hektisk

Lørdag kveld kom Pål Rake til Kristiansand, og dro direkte til en spillejobb. Han skal spille konserter hver dag fram til 29. desember.

— Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, sier Rake som høstet mye skryt fra mentorene under fredagens finale i "The Voice".

Lene Nystrøms kommentar til Rake om "at vi alle er norske" fikk mye oppmerksomhet. Senere beklaget hun bablingen, og opplyste at hun hadde fått noen midler fra legen. Pål Rake har kun følgende kommentar:

— Heller Espen Lind som mentor enn Aqua-Lene og en bil.

- Mitt store forbilde

Det var den tidligere UiA-studenten Knut Marius Djupvik som gikk av med seieren, og Rake skryter av konkurrenten.

— Han er helt fantastisk, og mitt store forbilde. Jeg unner han den seieren. Den er vel fortjent.

Tilbake i Kristiansand, oppsummerer Rake "The Voice" deltakelsen som et eventyr. Finalen beskriver han med ett ord: takknemlighet. Rake setter pris på alle som har støttet ham, stemt på ham, og alle som stopper ham på gaten for å få en autograf. 24-åringen fra Egersund mener at han har hatt en tydelig profil gjennom hele konkurransen: norsk og dialekt er kult.

Mellom kunst og karaoke

— Jeg føler at det var riktig å fremføre min egen låt i finalen, og jeg har gjort mine egne arrangement på de andre sangene jeg har fremført. I et slikt program føler jeg at en balanserer mellom kunst og karaoke, men jeg føler at jeg har holdt meg på den riktige siden. For meg var det viktigere å gjøre min greie enn å vinne.

Pål Rake fremførte sin egenskrevne låt, "Vil Du Vil Du" i "The Voice"-finalen på TV 2 fredag kveld. Foto: tv2

Låta "Vil Du Vil Du" som Rake fremførte i "The Voice" ligger nå på topplisten til Itunes i Norge. Den høstet også mye skryt under finalen:

Skryt fra mentorene

— Det er risikabelt å stille opp med en egen låt, men ikke når låta er så sterk som denne. – Du er en artist som får denne konkurransen til å se bra ut, sa Rakes mentor, Espen Lind.

— Det er noe vestlandsk, funky, jazz ved deg. Den låta sitter som en kule, sa Sondre Lerche.

— Du er en ekstremt god låtskriver og en fantastisk artist, sa Tommy Tee.

For Rake betyr tilbakemeldingene veldig mye. Nå vil han satse videre på artistkarrieren.

— Det kommer nytt materiale, men om det blir på plate eller på singler, det vet jeg ikke ennå. Jeg har Espen med på laget, og mange bra folk som vil hjelpe meg videre. Dette er drømmesituasjonen.