KRISTIANSAND: — Vi føler det ikke riktig å sitte i en gjesterolle under en lunsj med Kristiansands ordfører, etter det vi har sett av kulturpolitikk fra det nye borgerlige styret. Det hadde blitt dobbeltmoral og vi kunne ikke gjennomført det med rak rygg, sier Honningbarnas vokalist og frontfigur Edvard Valberg til Fædrelandsvennen.

— Vi deltok på støttekonsert til Sørf for få uker siden, og vi protesterte heftig mot kuttene til de borgerlige. Vi skal gjerne ta et møte med ordføreren for å diskutere kulturpolitikk, men vi ønsker ikke å delta som gjester på et møte hvor han er vertskap. Det blir helt feil for oss - og det vi står for, sier Valberg, som legger til at store lunsjer ikke er Honningbarnas greie uansett.

Den forsmådde vert, Arvid Grundekjøn, synes det er leit at Honningbarna takker nei til lunjsinvitasjonen, og sier dette:

— Det er deres privilegium å takke nei til en lunsj som Kristiansand kommune og ordføreren inviterer til. På slike lunsjer snakker man om ting man er opptatt av. For meg ville denne lunsjen vært en mulighet til å sette meg bedre inn i synspunkter i kulturlivet, og Honningbarna kunne jo fremmet sine synspunkter. Men hovedpoenget med lunsjen var selvsagt å gratulere Honningbarna med Spellemannsprisen i den prestisjefulle kategorien rock. Vi er stolte av dem, sier ordføreren.

Invitasjonen

Slik lyder invitasjonsmailen fra ordfører Arvid Grundekjøn og varaordfører Jørgen Kristiansen:

"Kjære Honningbarna

Gratulerer med Spellemannsprisen i den prestisjetunge kategorien rock.

Vi er selvfølgelig veldig stolte av dere, både av den fine måten dere framtrer på og er flotte ambassadører for Kristiansand og Sørlandet og at dere faktisk framfører deres energiske rock/punk på dialekt. Samtidig er dere svært unge og forbilder for mange andre gryende musikere.

Vi vil veldig gjerne invitere dere på en lunsj når dere er tilbake i byen, slik at vi får gratulert dere skikkelig. Håper dere kan ta kontakt på telefon . . . . . eller mail . . . . .,

Med vennelig hilsen

Arvid Grundekjøn"

Svaret

Slik lyder svaret fra Honningbarna, som velger å ikke svare til ordføreren direkte, men til hans sekretær:

"Hei Trine Marit

Takk for invitasjon til lønsj. Som du husker har Honningbarna vært svært tydelig i forhold til kulturpolitikken som det nye bystyret fører. Srælig reagerte vi sterkt på forslaget om kuttene til Sørf. En lønsj med ordføreren som vert synes vi blir feil. Dessuten er vi ikke store på lønsjer.

Vi vil gjerne være i en politisk dialog med ordføreren, men da i en setting uten rollene som gjest og vertskap.

Hilsen

Barna"