— Du får ikke bilde av meg på den røde løperen, altså, sier Hanne Kolstø kontant idet Fædrelandsvennen praier henne på mottagelsen foran spellemannprisutdelingen i Stavanger konserthus. Kolstø er nominert for beste popalbum med "Flashblack", og de andre nominerte er Lidolido - «Pretty Girls And Greys Sweaters», Susanne Sundfør - «The Silicone Veil», I Was A King - «You Love It Here», Karpe Diem - «Kors På Halsen, Ti kniver i hjertet, mor og far i døden».

Underdogs

Utdelingen sendes direkte fra konserthuset i Stavanger på NRK i kveld.

— Jeg tror absolutt ikke at jeg vinner, og med et så sterkt felt er det en ære å bli nominert, sier Kolstø bak stettglasset.

— Hvem vil du skal vinne hvis du selv ikke gjør det?

— Da ser jeg helst at I Was a King vinner. Jeg har litt sansen for underdogs, sier Kolstø som inntil videre tar spellemannprisen som en fest. Med seg som moralsk støtte har hun tatt kunstneren Tori Wrånes og bestekameraten Sigve Knardal fra hjembygda Sykkylven.

Vunnet før

— Det er han som synger det skjulte sporet på begge de to platene jeg har gitt ut, så egentlig er han også nominert, sier Kolstø.

Hun har også tidligere vunnet spellemannpris, da som medlem i Kjetil Grandes band. Grande vant prisen for beste bluesplate i 2007. — Litt annerledes denne gangen, sier Kolstø som de siste månedene har bodd i fødebygda Sykkylven.

— Men det er Kristiansand som har blitt hjemme for meg, og det er ikke noe jeg bare sier. Det er en helt spesiell følelse når jeg kommer tilbake til byen, og slik hadde jeg egentlig ikke trodd det skulle bli. Men jeg hadde ikke gidda å bo der i ti år om jeg ikke trivdes der, sier hun.Vunn