Kristian Hernes er pianist og organist, utdannet ved konservatoriet i Kristiansand og Norges Musikkhøgskole. Han har komponert og/eller arrangert samtlige spor på platen — 10 i alt. Preludium, Meditasjon og Intermezzo er egne komposisjoner, de øvrige basert på religiøse folketoner. På mange måter kan en se på verket som en helhet i 10 satser, og helt til slutt knyttes begynnelse og slutt sammen i felles melodisk stoff.

Det er en rolig, nærmest stillfarende plate med vakker musikk som i noen tilfeller står i fare for å bikke over i underholdningen. Enkelte vendinger blir gjentatt for ofte, og skaper en spenningsløshet, et glatt og uengasjerende uttrykk. Men så er det andre ganger såre vakkert, meditativt og dypfølt. Jeg oppfatter platen med andre ord som ujevn, men likevel som helhet som både hyggelig og verdifull.

Runar Nørsett er lege med en allsidig pianistisk praksis ved siden av. Hans plate Solglør er blitt til gjennom improvisasjon og innspilt i Kristiansand Domkirke et par sommerdager i fjor. Også her er det stemningsmusikk det dreier seg om, og delvis Nørsetts egne komposisjoner, delvis bygd på kjente salmetoner. Her er «Ingen er så trygg i fare», «O, Jesus du som fyller alt i alle», «O bli hos meg», «Deg være ære» og «Bred dina vida vingar» - samt en rekke egne komposisjoner med titler som «Spire», «Solglør», «Tåke», «Dønning», «Bris» og «Bønn».

Nørsett holder også i det store og hele et lavmælt uttrykk, rolig og stille, med melodi i sentrum. En sjelden gang trøkker han til med litt friskere rytmer, som i «Folkevise», og kommer da til å minne om Ketil Bjørnstad i uttrykket.

Begge platene kan fungere som kristelig bakgrunnsmusikk, men den som gir seg til å lytte, kan nok finne små funklende perler til å bli glad i. Emil Otto Syvertsen