Som band har man et gitt antall sanger man har tid til å spille i et knapt times sett. Da kan man kanskje skvise inn én sang ekstra hvis det spilles skikkelig fort.

Datarock åpnet skikkelig fort og høyt oppe på banen iført sine matchende og sikkert komfortable treningsdresser, og fikk dermed kanskje spilt inn et minutt eller to.

Men resultatet ble at første del av konserten var et musikalsk øs der alle nyanser forsvant og lyden var en salig grøt. Gårsdagens konsert var deres fjerde på Quart, og da er det kanskje forståelig at bandet vil komme raskt til godbitene på slutten, for midt i settet ble det roet ned og man kunne med bedre lyd og dynamikk nyte klassikerne «Computer Camp Love» og «Ugly Primadonna» fra det selvtitulerte albumet deres.

Og la det være hevet over enhver tvil: Datarock er gode underholdere og har det øyensynlig morsomt på scenen med sine ublyge publikumsfrierier. At de dermed gjør det stort ute i verden med sine funky og dansbare sanger, er fullt forståelig. Men derfra til at dette ble en interessant konsert er det lenger enn til en fafafafafafafafafa.