Publikum Måkeskrik.JPG
Dråpe1.JPG
Dråpe2.JPG

Bendiksbukta viste seg fra sin flotteste side med sol og høy temperatur, da Dråpe startet konsertrekken på hovedscenen til Måkeskrikfestivalen. Men et beskjedent publikumsoppmøte satte nok en liten demper på konsertopplevelsen både for bandet og de fremmøtte.

Dråpe, med medlemmer fra både Oslo og Kristiansand, ble etablert for kun tre år siden og har allerede etablert seg som et lovende band på norske scener. Bandet har spilt på store festivaler som Roskilde, Hove og Slottsfjell og deres første album ”Canicular Days”, ble utgitt i april til gode mottakelser hos kritikere.

Musikken deres kan beskrives som en blanding av shoegaze, indie og støypop – en blanding som høres veldig alternativ ut, men bandet klarer fortsatt å gjøre det lyttervennlig med vakre melodier. Sangene er generelt bra arrangert blant instrumenter og backingtracks, og det låter mektig selv om lydforholdene kunne vært hakket bedre.

Vokalist Hanne Olsen Solem og gitarist/vokalist Kjetil Myhre har stemmer som passer hverandre perfekt, og de to skaper fine harmonier over et massivt komp. Det hele låter veldig særegent, og sangen ”Hike” gir en helt spesiell lytteopplevelse med sine raske temposkifter. Den nærmest psykedeliske låten viser absolutt at bandet er samspilte og at trommeslager Eirik Kirkemyr vet hva han driver med.

Bandet er flinke til å skape dynamikk og tar oss med i et svevende og pulserende lydlandskap, som til tider virker nærmest hypnotiserende. Dessverre blir det fort litt monotont og stillestående til tider, og konsertopplevelsen blir en berg og dalbane av inntrykk som går fra det fantastiske og detaljrike til det ensformige og kjedelige.

Det er et veldig døsig og avslappet publikum som sitter strødd rundt i Bensiksbukta, og selv om Dråpe prøver å nå ut til folket så godt som et shoegaze-band kan, er det lite engasjement å hente fra de fremmøtte. Det hele slutter med et klimaks av lyd, og noen av publikum orker å reise opp for gi stående applaus. Selv om det ikke var full klaff for Dråpe denne gangen, så blir det spennende å se hva dette bandet kommer med fremover.