Hvilken bok anbefaler du?

— Tove Janssons «Sommerboken» - som er en liten perle av en bok. De fleste har kanskje et forhold til hennes fortellinger fra Mummidalen, men denne boken er noe helt annerledes. Den er godt skrevet, og handler om seks år gamle Sophia og hennes relasjon til sin gamle bestemor på en øy i den finske skjærgården. Naturbeskrivelsene kunne like gjerne vært hentet fra en sommerlig idyll på Sørlandet.

Tre favorittforfattere?

— Astrid Lindgren; hennes fantasi og magiske barnefortellinger har formet min barndom. Linn Ullmann; fordi hennes språk er veldig musikalsk og poetisk. Hun skriver slik jeg ville ha sunget! Sigrid Undset; hun vender jeg stadig tilbake til, og jeg kan ennå oppdage nye sider ved hennes forfatterskap.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Paulo Coelho. Han har skrevet flere gode bøker, spesielt «Alkymisten», men de senere årene har han begynt å gjenta seg selv litt vel mye.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Det hender jeg bestiller enkelte bøker på Amazon, men 95 prosent av bøkene jeg kjøper er fysiske bøker i bokhandelen. Det er kanskje en grunn til at jeg elsket «Vindens Skygge» av Carlos Ruiz Zafón. Han skriver blant annet om «De glemte bøkers kirkegård». Tenk, «de glemte bøkers kirkegård» - det er jo bare vakkert.

Når leser du?

— Altfor sjeldent. Jeg leste adskillig mer før, men det siste året har jeg knapt fått tid til å sette meg ned med en bok. Jeg prøver å finne små smutthull mellom bleieskift og amming.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Da går jeg løs på Jon Michelets romanepos om krigsseilerne - «Skogsmatrosen» og «Skytteren». De gleder jeg meg til å ta fatt på. Så har jeg også en plan om å fullføre Carsten Jensens «Vi, de druknede».

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Krimbøker. Det skrives sikkert mye bra krim, men jeg har ingen interesse for denne typen litteratur. Når jeg først setter meg ned, så er det så mye annet jeg heller vil prioritere å lese.