ingvildkoksvik.jpg

For en stemme hun har. Østlendingen Ingvild Koksvik, nå bosatt i Farsund, synger poesien til Rolf Jacobsen som om det skulle ha vært hennes egne ord. Så vakkert, skjørt, skjønt og klangfullt.Dette albumet har opprinnelse i et bestillingsverk til Nordisk samtidspoesifestival i Hamar i fjor. Heldigvis ble det plate av det også. Albumtittelen "Nattåpent" er tittelen på Roy Jacobsens siste diktsamling.

Melodiene er komponert av Koksvik og Lars Jakob Rudjord. Sistnevnte spiller også piano, og sammen med musikerne Nils Økland (fele), Sigrun Eng (cello) og Andreas Mjøs (produsent og tangentmann) får vi her et delikat, nedstrippet, organisk og minimalistisk lydbilde som støtter elegant opp om stemmen til Ingvild Koksvik og poesien til Rolf Jacobsen. Det er ingen grunn til å savne trommer eller perkusjon her, for dette er så helstøpt og så innsiktsfullt gjort at det bare er å lukke øynene og nyte sangen, spillet og ordene.

Høydepunktet er nok den smådramatiske og fyldige "Nord", men det er likevel jevnheten som er slående på dette flotte verket. "Nattåpent" kan nytes hele døgnet. Og dersom du ønsker å høre hvordan det låter fra en scene er konserten i Lyngdal kulturhus 23. mai første mulighet. Ingvild Koksvik skal også gjøre konsert i Farsund i slutten av juli og under Sommerkilden i Kristiansand 7. august.

Det er bare å kose seg med albumet før det.