KRISTIANSAND: — Tusen takk for at så mange kom selv om det regner. Men dette er jo ikke mye regn for en bergenser, sa Sissel Kyrkjebø fra scenen i Ravnedalen i går kveld.

Sure værguder

1400 publikummere var likevel godt i underkant av hva arrangørene i Kirkefestspillene hadde håpet. I fjor trakk Bjørn Eidsvåg 1800 på en tilsvarende utendørskonsert, men da var også været betydelig bedre.

— Du kan si at værgudene har jobbet mot oss, sa Frøydis Emilie Lind, leder i Kirkefestspillene.

Selv om hun var veldig godt fornøyd med gjennomføringen av festivalen, var spørsmål om økonomi lite velkomment i går kveld.

— Vi har jo ikke talt opp ennå, sa Lind. Det veldig fine været hjalp ikke på det høyst variable oppmøtet på innendørskonsertene tidligere i uka. Og da Kirkefestspillene bevegde seg utendørs i går ble det altså dårlig vær.

Nytt publikum

— Men vi hadde jo 700 i kirken i dag (søndag), og konsertene i vingården (utenfor Kunstmuseet) var en stor suksess. Jeg ser at det er en annen type publikum på festivalen i år enn tidligere, sa Lind.

Kirkefestspillene har prøvd seg på en vri i år gjennom å tilby både litt annen og mer sekulær musikk i tillegg til at de har brukt litt andre arenaer.

— Det jeg håper er at folk blir litt nysgjerrige og begynner å gå på andre ting enn det de går på til vanlig, sa Lind.

Knott-orgie

Dessverre var altså litt regn nok til å skremme vekk mange av de forventede publikummerne i går kveld. De som holdt seg borte kunne jo ikke vite at været skulle letne tidlig i konserten. Det betydde imidlertid at myriader av knott materialiserte seg for å holde orgie på 1400 sisselfans.

Også tysk blod stod på knottens spiseseddel i går, for i fremste rekke satt Ute Rührig, Eliza Rührig (5) og Elisabeth Reinhardt. Trioen hadde tatt turen fra Husum i Nord-Tyskland ens ærend for å høre Sissel.

Lyst til å synge

— Dette er andre gang jeg er på konsert med henne. Jeg fikk plata «Nordiske Vinternetter» til jul, og Sissel har gitt meg lyst til å synge igjen, sa Elizabeth Reinhardt. Kyrkjebøs musikk har også inspirert henne til å begynne å lære seg norsk, og i går skjønte Elisabeth Sissel godt nok til at hun lo på de rette stedene

— Jeg liker Sissel best når hun synger de norske, tradisjonelle tingene. De klassiske ariene kan mange synge godt, men med den norske musikken blir hun en kulturbærer, sa Elisabeth Reinhardt entusiastisk.

Eidsvåg neste

— Dette er min første tur til Kristiansand, og jeg må gratulere dere med denne flotte parken. Vi har gått mye rundt i skogen her i dag, sa Reinhardt.

Neste gang det er utendørskonsert i Ravnedalen er 30. juli. Da skal Bjørn Eidsvåg og Vamp i ilden med Helene Bøksle som gjesteartist. Husk myggolje.