KRISTIANSAND: Tidligere på dagen hadde de skatet rundt i sentrum, søkt ly på Samsen når det begynte å regne, men endte opp i Nybyen til sol og godt vær på det nye skateanlegget i Nybyen. Der ble verdens offisielle skatedag markert med best trick konkurranser og slitasje av et etterlengtet skateanlegg.

Mathias Birkeland (10) og hans kamerat Zameer Khan (11) hadde tatt turen til Nybyen for å være med venner og skate. Mathias har drevet med skating i ca 1 år og benyttet dagen til å lære seg nye tricks. 50-50 var det han fokuserte mest på. På spørsmål om hvorvor han skatet hadde han ikke noe godt svar, men så ut til å kose seg med å skate rundt. Kameraten Zameer begynte også å skate for ca ett år tilbake, men visste godt hvorfor han skater:

— Jeg begynte på grunn av broren min. Jeg så de tingene han kunne og ble misunnelig, ler Zameer, som forsetter å øve og øve på nye tricks.

Jaran Jacobsen (12) derimot har skatet i fem år og ser ikke ut til å være lei:

-Det er så gøy. Det er livet, sier Jaran mens blikket følger de andre som skater. Det begynner å nærme seg en ny runde med best trick konkurranse.

For deg som ikke visste at det er verdens offisielle skatedag i dag, er det ingen grunn til å fortvile. Førstkommende fredag blir det demo på det nye skateanlegget i Nybyen klokken 17.